U punom BKC-u
50

Muzička bajka Latifa i Mravka Travka u Sarajevu: Lica male raje krasili osmijesi i sreća

I. B.
Muzička bajka Latifa i Mravka Travka
Muzička bajka Latifa i Mravka Travka
Muzička bajka Latifa i Mravka Travka sinoć je u sarajevskom BKC-u oduševila mališane, a osmijesi i sreća na njihovim licama najbolja su potvrda uspjeha koncerata koje posljednjih godina realizira grupa entuzijasta predvođena Latifom Moćevićem.

U prepunoj sali BKC-a djeca su više od sat vremena istinski uživala uz pjesme "Svaki mrav ima dar", "Vjeverica", "Hvala mama", Latifa i dječijeg hora Mravko Travko koji broji oko dvadesetak članova.

"Svakom umjetniku su san koncerti kao što je bio ovaj u BKC-u. Ranije smo uspijevali napraviti velike koncerte, čak napuniti i Skenderiju, ali u BKC-u i sličnim prostorima imamo mnogo bliži kontakt sa malom rajom i mnogo lakše je prenijeti energiju i emocije do mališana. Moram istaći i pohvaliti hor Mravko Travko koji je izrastao u jednu fenomenalnu družinu koja na sceni djeluje kao jedno. Hvala i dragim prijateljima koji su glumački i produkcijski učinili koncert besprijekornim", rekao je Latif Moćević.

Mali dio atmosfere kako je izgledala sinoćnja zabava za mališane, osvanuo je i na zvaničnom Facebook profilu Mravko Travko.


Sljedeća lokacija na kojoj će se održati koncert za mališane je u Zenici.

"Za nas nema odmora i već se večeras družimo sa malom rajom u Bosanskom narodnom pozorištu", istakao je Moćević.

Latif i Mravko Travko družit će se sa djecom uoči Nove godine u Kaknju, na događaju Zimska čarolija. Također, tokom decembra gostovat će i u nekoliko drugih bh. gradova i djecu uveseljavati novogodišnjim paketićima.

U 2023. godini Latif i Mravko Travko najavljuju veliku turneju, na kojoj će koncerte održati u Tuzli, Tešnju, Mostaru, Goraždu i još nekoliko bh. gradova