Sejo Sexon o novom albumu
0

'Muzej revolucije' odmiče od ratnih tema

Sarajevo-x.com
Nakon što su 2006. godina postigli veliki regionalni uspjeh sa dvostrukim CD izdanjem "Hodi da ti čiko nešto da", popularni sarajevski bend "Zabranjeno pušenje" na ljeto priprema izdavanje novog albuma "Muzej revolucije", nazvan po jednoj od pjesama na albumu.

Davor Sučić, alijas Sejo Sexon, pjevač Zabranjenog pušenja, za Sarajevo-x.com kazao je kako se radi o malo žešćem albumu.

"Album koji bi trebao izaći na tržište u junu ima 12 pjesama, a najavni singl bit će Modni guru, pjesma o ljudima koji diktiraju modne trendove", kazao je Sexon.

Radni naziv devetog studijskog albuma je Muzej revolicije, no da se Sejo pitao, on bi ga nazvao 'nemoj da se zajebeš da ne kupiš'.

"Na novom albumu ratna tematika neće biti dominantna crta, iako čovjek ne može da pobjedne od tih stvari. Ako ne pišete o tome, onda to nosite kao vreću cementa na leđima", kazao je Sexon.

Naglašava da će nove pjesme govoriti o sadašnjoj situacijoj, te neće nikome 'ići niz dlaku'.

"Mislim da je album dosta komunikativan, teme su široke i prihvatljive i za one ljude koje nemaju direktno iskustvo sa ratnim dešavanjima", kazao je na kraju.