Muzika
27

Muris Varajić jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg Omiš Guitar Festa

Klix.ba
Muris Varajić
Muris Varajić
U periodu od 19. do 23. aprila u slikovitom gradiću Omišu, smještenom na ušću rijeke Cetine, između Splita i Makarske, održat će se jedan od najvećih regionalnih festivala gitare, 7. Međunarodni festival gitare - Omiš Guitar Fest.

Za vrijeme festivala će se održati mnogobrojni koncerti, predavanja, radionice, takmičenja, izložbe gitara i prateće opreme te zasigurno i sjajna zabava za sve ljubitelje gitare.

Organizator potvrđuje kako će i ove godine nastupiti mnogobrojni gitaristi i pjevači iz Bosne i Hercegovine, a kao jedna od glavnih zvijezda festivala najavljen je i sarajevski gitarist Muris Varajić koji će nastupiti na električnoj gitari drugog dana festivala te ujedno biti i član ocjenjivačkog suda u kategoriji električne gitare.

"Osim njega u koncertnom programu očekuju se brojni svjetski gitaristi među kojima možemo izdvojiti Vlatka Stefanovskog iz Makedonije, Arodyja Garciju iz Meksika, Carla Marchionea iz Italije te američkog blues gitaristu Ripa Leeja Pryora", istakli su organizatori.

Ostalo je mjesec dana do kraja prijava za takmičenje te se, prema riječima organizatora, i ove godine očekuje više od 50 gitarista i pjevača iz cijele BiH.

Prijave stižu i iz cijelog svijeta te se očekuje nastup ukupno više od 200 gitarista iz preko 50 zemalja. Upravo lansirana nova interaktivna web stranica www.omisguitarfest.com otkriva detalje prestižnog muzičkog festivala i njegovog bogatog programa.