Dream Theathre
145

Muhamed Latić gostuje legendarnom Johnu Petrucciju na koncertu u Zagrebu

N. V.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Muhamed Latić gost legendarnom Johnu Petrucciju, najboljem gitaristi svijeta i osnivaču kultnog progressive rock benda Dream Theathre na koncertu u Zagrebu.

Muhamed Latić, producent i gitarista sarajevskog benda The Last Location na poziv Johna Petruccija, osnivača legendarnog benda Dream Theathre večeras ce biti gost na koncertu u Domu sportova u Zagrebu u sklopu svjetske turneje Top Of The World Tour 2022.

"Petrucci je zasigurno danas najveći gitarski autoritet na svijetu i bilo mi je zadovoljstvo razgovarati sa njim o gitari, muzici, produkciji. Iako je najbolji na svijetu dao sam mu par instrukcija", rekao je Latić.

John i ostatak benda su izrazili veliku želju da sviraju i u Sarajevu i posjete naš grad.

"Nadam se da će se uskoro i moći stvoriti uslovi za to jer znam da Dream Theathre ima veliki fan base u Bosni I Hercegovini", kaže Latić.

Prog rock titani Dream Theater, jedan od najznačajnijih bendova žanra, a po mnogima pioniri progresivnog rocka, Dream Theater spada među veliku trojku bendova koji su zaslužni za razvoj i popularizaciju žanra. Pravi virtuozi poznati su po sjajnim instrumentalizacijama i nezaboravnim live nastupima.

U više od 30 godina karijere, bend ima 15 milijuna prodanih albuma i dvije Grammy nominacije. Njihov "Images & Words" Rolling Stone je uvrstio na popis 100 najboljih metal albuma svih vremena. Čitatelji su izglasali "Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory" kao najbolji prog rock album svih vremena, a časopis Classic Rock ga je uvrstio među najbolje konceptualne albume. Bend je na Billboardovoj ljestvici 200 najboljih s albumom "Black Clouds & Silver Linings", a ujedno je i upisan u Long Island Music Hall of Fame.