Muzika
143

Mucha Lucha Sunday All Day party i priprema za Summer Fest

Foto: Mucha Lucha/Facebook
Foto: Mucha Lucha/Facebook
U nedjelju, 3. augusta 2014 ispred caffe bara Hag (na adresi Kotromanića 48), bit će održan još jedan Mucha Lucha Sunday All Day party.

U pitanju je cjelonedjeljna varijanta partyja na otvorenom, koji će ujedno biti i promotivni party nadolazećeg Mucha Lucha Summer festa / 2014 koji će se održavati u periodu od 15. do 23. augusta 2014. na istoj lokaciji.

"Mucha Lucha organizuje devetodnevni / cjelodnevni muzički maraton u okviru kojeg će ugostiti muzičare iz regiona i svijeta. Pripremili smo jako dobar i bogat muzčcki program, tu su DJ-evi i koncertne izvedbe, a naša vrata će u tom periodu biti otvorena od 17 sati", ističu organizatori.

U sklopu Mucha Lucha Summer Festa, Mucha Lucha će ugostiti i nekoliko izložbi, te promo štandove sarajevskih dizajnera. Na Sunday All Day partyju, 3. augusta, za muzičku će selekciju biti zadužen gost iz Česke, DJ - Cut Dem, te lokalna podrška: Mr. Mehikano, I. Selektion i Deadly Wedley.

Sunday All Day počinje u 13 sati, a tu je i nezaobilazni Mucha Lucha besplatni roštilj.

Mucha Lucha je projekt Damira Muminagića aka DJ Mr. Mehikano, Srđana Radanovića i Meše Pašića. Organizacija je nastala krajem 2010. godine, a glavni cilj Mucha Luche je bio na mjesečnoj osnovi organizirati neka posebna dešavanja za mlade u Sarajevu.

Da bi se ova klupska dešavanja izdvojila od nekih drugih, Mucha Lucha se fokusira i na dovođenje muzičara iz cijelog svijeta da sviraju i druže se zajedno sa lokalnim umjetnicima.

Krajnji cilj organizacije je jednostavan – stvoriti prepoznatljiv i održiv brend koji funkcionira kao Mucha Lucha (eat-drink-dance) kako bi se mlade populacije kroz zabavu educirale o različitim muzičkim žanrovima, te kako bi se obogatio sarajevski kulturni program.

Sve novosti Mucha Luche možete pratiti na oficijelnom Facebook pageu.