Muzika
0

mtvICON: Metallica

Klix.ba
<b>Avril Lavigne</b>, <b>Korn</b>, <b>Limp Bizkit</b> i <b>Sum 41</b> su samo neki od bendova koji će preraditi pjesme <b><a href="http://www.metallica.com" target="_blank">Metallice</a></b> za treću godišnju epizodu MTV emisije <i>mtvIcon</i>.

Ovi izvođači će izvesti covere pjesama ove rock grupe pred publikom 3. maja u Los Angelesu za 90-minutnu specijalnu emisiju koja će se na MTV-u prikazati 6. maja. Naravno, članovi Metallice: pjevač James Hetfield, bubnjar Lars Ulrich, gitarist Kirk Hammett i novi basist Robert Trujillo će se također pojaviti na koncertu i sami izvesti neke od svojih pjesama.

Dodatni izvođači i umjetnici koji će se pojaviti na ovom koncertu kako bi odali počast ovom metal bendu koji je imao veliki utjecaj na taj muzički smjer će biti objavljeni kasnije.

Dva mjeseca nakon mtvICONA, Metallica će započeti turneju Summer Sanitarium sa Limp Bizkitom, Linkin Parkom, Deftonesima i Mudvayneom. Njihov prvi album nakon pet godina, koji nosi naziv St. Anger, izlazi 10. juna.

Serija godišnjih mtvICON epizoda je na MTV-u započela 2001. godine. Prva je bila posvećena Janet Jackson, a sljedeće godine je na red došla rock grupa Aerosmith.