Muzika
0

MTV VMAs: Madonna šokirala javnost

Klix.ba
Britney i Maddona - donedavno najljuće suparnice
Britney i Maddona - donedavno najljuće suparnice
Izgleda da su svi svjetski mediji ovog puta više popratili dešavanja na samoj ceremoniji dodjele <a href="http://www.mtv.com/onair/vma/2003/nominees/" target="_blank">MTV VMAs</a> nego koji su izvođači pokupili najviše nagrada i bili najuspješniji.

Naime, pop diva Madonna noćas je na svečanoj ceremoniji dodjele MTV Video Music Awards šokirala javnost kada je za vrijeme nastupa poljubila prvo Britney Spears, a potom Christinu Aguileru. Ceremoniju su upravo otvorile Britney Spears i Christina Aguilera, izvodivši Madonninu pjesmu Like a Virgin, koju je pak Madonna već davne 1984. godine otpjevala na tadašnjoj godišnjoj dodjeli MTV nagrada..

Ubrzo se njima na stageu priključila i Madonna, te su njih tri zajedno izvele njen pretposljednji singl Hollywood. Poljupci su se razmjenili upravo za vrijeme izvođenja te pjesme.

Velikih pobjednika sinoć i nije bilo. Singl popularne Missy Eliot Work It dobio je dvije nagrade, uključujući onu glavnu za video godine, dok su po tri nagrade prikupili Justin Timberlake, Coldplay i Beyonce.

Legenda country muzike 71-godišnji Johnny Cash, koji je bio nominiran čak sedam puta dobio je samo jednu nagradu. Od izvođača zapažene nastupe imali su 50 Cent kojemu se na stageu pridružio Snoop Dogg, zatim Christina Aguilera te Beyonce Knowles koja je izašla na pozornicu sa brojnim plesačicama.

Beyoncein sexipilni video spot za pjesmu Crazy In Love, u kojem se pojavljuje i njen dečko Jay-Z, osvojio je tri nagrade.

Timberlake je dobio nagradu za najbolji pop video za Cry Me A River i za najbolji muški video.

Listu pobjednika sa ovogišnje dodjele MTV Video Music Awards možete pogledati ovdje.