Muzika
0

MTV Networks Europe pokreće kanal MTV Adria

Sarajevo-X
Danas je u caffeu Karabit u Sarajevu održana konferencija za novinare povodom predstavljanja novog MTV-jevog kanala MTV Adria, koji će se od avugsta 2005. godine moći pratiti putem satelita i kablovske mreže u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori i Makedoniji.

Projekat su prezentirali predstavnici franšiznog programa MTV Adria:

  • Dean Possenniskie, MTV Networks Europe, generalni direktor za nova tržišta
  • Jurij Schollmayer, vođa projekta MTV Adria
  • Terens Štader, urednik programa MTV Adria

MTV Networks Europe spremna je za pokretanje svog 12., takozvanog posvećenog kanala MTV-ja "MTV Adria" putem satelita i kablovske mreže u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj gori i Makedoniji. MTV Adria bit će emitiran od avgusta 2005. putem kablovske mreže te digitalnih satelitskih operatera.

Vijest je danas objavio Dean Possenniskie, generalni direktor mreže MTV za tržište u razvoju izjaviviši: "24-satni muzički televizijski kanal odražavat će ukuse i interese mladih iz regija kroz kombinaciju lokalnih i međunarodnih muzičkih spotova, kao i lokalno proizvedenog programa dopunjenog MTV-jevim evropskim i američkim programom, odnosno emisijama kao što su Dismissed, Pimp My Ride i Punk'd. Kao podršku živoj muzičkoj industriji regije, MTV Adria obiezbjedit će podij nizu lokalnih umjetnika među kojima su Edo Maajka, Siddharta, Divas, Gibonni, Magnifico i Zablujena generacija i to rame uz rame sa međunarodnim umjetnicima kao što su Usher, Franz Ferdinand i Alicia Keys."

Gospodin Possenniskie komentirao je još: "Lansiranje MTV-jevog kanala za Adriatik regiju bio je dugoročni cilj MTV u Evropi i presretni smo što pokretanjem MTV Adria konačno možemo slaviti bogatu lokalnu muzičku sceni i kulturne različitosti regije."

Brent Hansen, predsjednik i CEO MTV Networks Europe pridružio se gospodinu Possenniskieju riječima: "Pokretanje MTV Adria, MTV-jevog prvog kanala u regiji, pružit će mladim ljudima u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori i Makedoniji kreativan, visokokvalitetan i relevantan muzički sadržaj, koji će biti upotpunjen MTV-jevom evropskom i globalnom programskom ekspertizom i raspoloživosti umjetnika."

"MTV Adria regionalnom će medijskom tržištu donijeti svjež i inovativan pristup specifičan za medije koje pokreće kreativnost mladih ljudi. Kanal će otvoriti čitav niz novih mogućnosti." - izjavio je Jurij Schollmayer, generalni direktor MTV Adria.

Prilikom pokretanja MTV Adria dosezat će u prvoj fazi svog razvoja približno 800.000 fanova širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. U drugoj će fazi MTV Adria proširiti svoj doseg na područje Srbije i Crne gore te Makedonije.