Muzika
0

MTV Adria prenosi koncert "Depeche Mode" na "Rock am Ring" festu u Nurnbergu

FENA
MTV Adria će 4. juna u 22.30 uživo prenositi koncert romantičara elektro pop zvuka, grupe "Depeche Mode" s njemačkoga festivala "Rock am Ring". "Depeche Mode" će na festivalu "Rock am Ring" nastupiti na glavnoj pozornici posljednjega dana festivala, u nedjelju, 4. juna.

Bend se nalazi na velikoj svjetskoj turneji na kojoj koncertno promoviše prošlogodišnji studijski album "Playing The Angel", sa kojeg su objavljena četiri hit singla: "Precious", "Pain That I'm Used To", "Suffer Well" i posljednji "John The Revelator". Njihov veliki promotivni spektakl izveden je 22. marta u prepunom zagrebačkom Domu sportova.

Festival "Rock am Ring" se svake godine održava u Njemačkoj, odnosno "Rock im Park" i "Rock am Ring" su festivali koji se istovremeno održavaju na dvije različite lokacije: prvi u parku Volkpark Dutzendteich u Nürnbergu, a drugi na stazi Formule 1, također u Nürnbergu.

Oba festivala traju tri dana sa istom postavom izvođača, koji u roku od tri dana nastupaju na obadvije lokacije. To su dva velika rok spektakla koje svake godine posjeti oko 150.000 posjetilaca.