U nedjelju
47

Mravko Travko vas poziva na online promociju novog albuma "Družina čarobne travke"

L. K.
Mravko Travko, veseli junak male i velike raje, predstavit će svoj novi audio i video album "Družina čarobne travke" u nedjelju 17. januara sa početkom u 18 sati na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Sedam novih pjesama ispunit će srca i poslati važne poruke ljubavi, prijateljstva i dobrote koje pozivaju svakoga da postane član ove vesele družine. Album je od danas dostupan u online prodaji na www.mravkotravko.net, a osim audio i video izdanja novih pjesama, uz album su dostupne i sve prethodno snimljene pjesme.

"Družino, nadam se da vam se dopala moja prva pjesma Pozdrav koju smo objavili prije sedam dana. Pozivam vas da mi se pridružite u nedjelju kada ću predstaviti i preostalih šest pjesama, ali i super video koji sam snimio sa svojim drugarima. Obećavam super zabavu kroz koju ćemo se zajedno družiti i učiti“, preveo nam je Latif Moćević izjavu Mravka Travka sa mravljeg jezika, te otkrio da se tračak atmosfere koja nas očekuje u nedjelju može već vidjeti u kratkom teaser videu koji se nalazi na njegovom Youtube kanalu. Kao i do sada, autori tekstova i muzike su Mersiha i Latif Moćević, Halid Hajduković radio je aranžmane, video produkciju Golden Screen dok je za mix i mastering bio zadužen Sound Art Studio.

Mravko Travko veseli je mrav koji je uz pomoć svojih drugara svoju misiju započeo 2017. objavljivanjem hit albuma pjesama za djecu "Hvala mama" a nastavio 2018. drugim albumom "Latif i Mravko Travko“. Mravko Travko tim okuplja stručnjake iz raznih oblasti sa ciljem stvaranja sadržaja čiji su temelj zdrava zabava, učenje djece ispravnim vrijednostima i dobru u vremenu kada su izloženi mnoštvu negativnog sadržaja.

Mravko Travko je uz pomoć svog drugara Latifa i ostalih članova družine održao veliki broj koncerata od čega dva u dvorani Dom mladih (2017. i 2018) a u decembru 2019. i koncert u dvorani "Mirza Delibašić“.

Do sada je koncerte gledalo više od 15.000 hiljada mališana a u radionicama "Muzika o lijepom“ učestvovalo više od 2.000 učesnika. Objavljene su i dvije slikovnice iz pera koautorice projekta Mersihe Moćević a po motivima slikovnice "Mravko Travko“ producirana je i pozorišna predstava.

Od oktobra 2019. emituje se i igrano-animirani serijal "Mravko Travko“. Autori projekta i koautori kompozicija su Mersiha i Latif Moćević.