Program "Jaeger Music Night"
0

"Motherfunky" u klubu Santos u Bihaću

Sarajevo-x.com
Energični bend "Motherfunky" iz Prijedora, finalista Programa "Jaeger Music Night", nastupit će u petak 30. oktobra, sa početkom u 22 sata u klubu "Santos" u Bihaću.

Ovo je drugi nastup ove grupe u okviru "Jaeger Music Nighta", Programa čija je svrha afirmacija mladih bh. bendova. Pored grupe "Motherfunky", finalisti Programa su i: "Nula Plus" iz Tuzle, "Berette" iz Širokog Brijega, "Venus" i "Malter Ego" iz Mostara, te "Rigorozni" iz Sarajeva.

Iako postoje tek tri godine, grupa "Motherfunky" je već imala priliku pokazati svoj talenat na svirkama i festivalima širom BiH. Među njihovim najznačajnijim nastupima bili su oni na: "Rastok" festivalu u Jelahu, PYAF festivalu u Jablanici, te odličnom MUF festivalu u Orašju.

Na početku karijere "Motherfunky" je svirao hard core, a danas bi se muzika koju izvode mogla svrstati pod alternativni rock 'n' roll. Pobjeda u Programu "Jaeger Music Night" značila bi im mnogo, jer bi im to omogućilo da konačno snime svoj prvi album.

Finaliste "Jaeger Music Nighta" odabrao je tročlani žiri na čelu sa Branom Jakubovićem, uspješnim bh. producentom i članom grupe "Dubioza kolektiv" Pobjednici će krajem ove godine biti izabrani kako glasovima žirija, tako i glasovima publike. Zato pozivamo obožavatelje grupe "Motherfunky", ali i ostalih finalista, da za svoje favorite glasaju na www.jaegermusicnight.ba ili tokom trajanja njihovih nastupa.

"Jaegermeister" će pobjednika nagraditi snimanjem u profesionalnom studiju i izdavanjem prvog albuma.