{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostarci pjevali Milanu u čast, otpjevani neki od najvećih hitova legendarne grupe EKV

Piše: R. D./Klix.ba
17.12.2017. u 08:12
13
25
Mostarci pjevali Milanu u čast, otpjevani neki od najvećih hitova legendarne grupe EKV
13
Koncert 'In memoriam of EKV' u Mostaru odražan je sinoć u dvorani OKC 'Abrašević' u organizaciji Kuće muzike i zabave 'Panta rhei' iz Sarajeva. Publika legendarnog benda došla je na svoje, od prve do zadnje pjesme atmosfera je bila na vrhuncu.
Inače, 'In memoriam of EKV' ovih dana nastupili su u već nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, Zenici, Tuzli i Sarajevu. Kao šlag na tortu, prvi put su izvedene dvije neobjavljene pjesme legendarnog i pokojnog pjevača Milana Mladenovića. Koncertima se upravo obilježava dvadeset četvrta godišnjica od prerane Milanove smrti.

Članovi benda su: Marko Milivojević (bubnjar), Dragiša Uskoković Ćima, Nemanja Dašić (vokal i gitara), Dejan Tomović Tomke (klavijature) i Teodor Jani (gitara).

EKV nastaje tad pod imenom Katarina II 1982. godine u Beogradu. Grupu su nakon raspada benda Šarlo Akrobata formirali pevač Milan Mladenović, gitarista Dragomir "Gagi" Mihailović, basista Švaba Radomirović i bubnjar Dušan Dejanović. Naziv potiče od imena Mihailovićeve neuzvraćene ljubavi, devojke Katarine.

Ekatarina Velika je među najutjecajnijim, ako ne i najutjecajniji bend na prostoru bivše Jugoslavije, a također se smatra i jednim od najvažnijih bendova na jugoslovenskoj rock sceni uopšte. Mnogi bendovi su tokom godina obrađivali njihove hitove, ali ono što je karakteristično je to da se imitacije tema kojima se Mladenović bavio kao i njegovog jedinstvenog pjesničkog stila stalno pojavljuju u muzici mnogih novih mladih bendova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: