Muzika
49

Mostar Summer Fest: Posjetitelji oduševljeni nastupima Elementala, Ramba Amadeusa i Van Gogha

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Hiljade ljudi su se već od kasnih poslijepodnevnih sati uputile prema lokaciji Mostarskog sajma gdje je sinoć počeo treći po redu Mostar Summer Fest.

Uz sjajnu chill out zonu u kojoj su posjetitelji mogli voziti virtualnu turu biciklom kroz Mostar, isprobati vrhunska hercegovačka vina i preko 30 vrsta rakija, opustiti se u improviziranom dnevnom boravku i zaigrati malonogomentni turnir, uživali su u energičnim nastupima Van Gogha, Elementala i Ramba Amadeusa.

Festival je svirkom otvorio mladi bend koji stiže i Širokog Brijega – The Sweepers, koji su pokazali da, iako sviraju tek dvije godine, imaju vjernu publiku koja iščekuje njihove prve autorske pjesme. Nakon The Sweepersa, publika je gromoglasnim pljeskom pozdravila mostarski bend Sove koji su nakon deset godina prvi put nastupili zajedno. Uz poznate hitove poput 'Persa from the Mahala', publika je jednoglasno s njima pjevala i dvanaest novih pjesama koje su izdali kao svoj povratnički album.

Elemental, koji je dotrčao na stage, je izazvao opću euforiju među publikom koja je u ritmu pratila Remi, a najbolji dio nastupa je bio na pjesmu 'Goli i Bosi' na kojoj je publika uistinu ostala bosa i do kraja ispratila svaki takt ovog benda. Nakon Elementala, glavni stage je preuzeo Rambo Amadeus. Rambo je u prepoznatljivom stilu komunicirao s publikom koja je spremno uzvraćala stihovima iz njegovih pjesama. Sinoćnja večer je upravo doživjela vrhunac kada je publika zahtijevala da se Rambo vrati na stage, što je i napravio kako bi odsvirao svojih par najvećih hitova.

Večer na glavnom stageu je završila nastupom benda Van Gogh koji je energična dva sata u ritmu s publikom izmjenjivao hitove, a euforično stanje su izazvali već prvi taktovi pjesama 'Neko te ima noćas' i 'Anđele moj brate' s kojima su i završili svoj nastup.

U sitne sate zabava se s glavnog stagea preselila u chill out zonu gdje su oni s najviše energije uživali na after partyu uz elektro ritmove.

Večeras na Mostar Summer Festu večer počinje uz bendove Rezerve i Brutal Protest nakon čega se očekuje euforija pred nastupe benda Dječaci, Gobca i njegovog Psihomodo Popa te na kraju večeri, željno iščekivani S.A.R.S. kojega u stopu prate uspješni nastupi i sjajna atmosfera kakvu kreiraju u suradnji s publikom.

Jednodnevne ulaznice možete naći sutra od 18:00 sati na ulazu na Mostar Summer Fest, a organizirani prijevoz vozi od 18:00 do 04:00 sati na relaciji Španski trg - Mostar Summer Fest.