Muzika
5

Mostar Summer Fest: Ples na svili i nargila korner u chill out zoni

Klix.ba
Ovog vikenda, tačnije u petak i subotu, 24. i 25. juna 2016. u industrijskoj zoni, na platou između dvije sale Mostarskog sajma vas očekuje 4. po redu Mostar Summer Fest koji je pored 16 bendova i dvije festivalske pozornice pripremio i do sada, najzanimljiviju chill out zonu.

"Ove godine smo uistinu upregnuli naše kreativne i organizacijske snage kako bismo pripremili jedinstven doživljaj za sve koji dođu na Festival. Lokacija na Mostarskom sajmu nam daje neograničene mogućnosti za kreiranje različitih kornera, koji će ove godine biti veliki i po stotinu kvadratnih metara. Svi oni su kreirani za užitak naših posjetitelja i kreiranje nezaboravnih uspomena kroz dva dana zabave pod vedrim, zvjezdanim nebom. Naravno, nećemo sve detalje otkriti, no reći ćemo kako vas i ove godine očekuje naš, sada prepoznatljiv 'kreativni šator' koji se pruža ispod stotina šarenih zastavica kreirajući dnevni boravak gdje se možete opustiti uz okuse iz našeg BBQ kornera ili Tortilla bara, zatim tu je naš Rakija korner koji je iz godine u godinu sa više od 20 različitih okusa itekako omiljeno mjesto za druženje. Reći ćemo da ćete uživati u performansu plesa na svili i moći se okušati u istom, ali i da ćete uživati u lounge atmosferi pod baldahinima u našem nargila korneru", otkrivaju nam organizatori, dodavši kako uz sve navedeno posjetitelje očekuju još mnogi neodoljivi sadržaji ovog vikenda.

"I za ovaj Fest imamo sreću raditi sa genijalnim volonterima koji su došli na ideju da Mostar i naš Fest predstave na jedan kreativan način, stoga su upregnuli svoje snage, znanja, vještine i plesno iskustvo i snimili svoju verziju planetarno popularnog hita 'Can't stop the feeling!' u Justin Timberlake izvedbi. Sretni smo jer su ostavili pozitivnu energiju na ulicama grada i u svijet poslali sjajnu sliku Mostara!", dodaju pozivajući vas da svakako pogledate ovaj spot na njihovoj službenoj Facebook ili YouTube stranici.

Podsjećamo da pod pokroviteljstvom Estrella damm piva i HT Eroneta na Mostar Summer Festu ove godine možete uživati u 16 bendova na dvije festivalske pozornice, a ističemo neke od najjačih imena koja stižu u Mostar: Petak, 24.6.2016.: Goran Bare i Majke, Gustafi, Who See i Ritam Sex-i-ja Subota, 25.6.2016.: Parni valjak, Kawasaki 3P, Bad Copy i Repetitor.

Dodajmo još informaciju da su organizatori osigurali i besplatan prijevoz do Festivalske lokacije: "Naravno, i ove godine smo mislili na sve naše posjetitelje koji svoje automobile žele ostaviti parkirane ispred svog doma, stoga smo organizirali besplatan prijevoz na relaciji Španski trg – Mostar Summer Fest. Ovaj naš, odmilja zvan, Mostar Summer Fest Pary Bus će na dane Festivala od 18 do 4 sata konstantno prometovati od Trga do industrijske zone, a da biste se i vi 'ukrcali', dovoljno je da dođete na Španski trg i pridružite se ekipi. Također, i ove godine je naš partner kompanija Moj Taxi, pa će sve osobe koje žele, moći sa Španskog trga do Mostar Summer Festa doći taksijem po simboličnoj cijeni od 1 KM po osobi. Vozila kompanije Moj Taxi će prevoziti ekipe po četiri osobe, a ako ste i vi jedna od njih, ponovno je dovoljno da dođete na Španjolski trg gdje ćete naći Mostar Summer Fest info pult, prijavite se za vožnju i vaše taxi vozilo stiže za par minuta", dodali su iz organizacijskog tima.

Festivalske ulaznice su dostupne do četvrtka u ponoć na sljedećim prodajnim mjestima: http://www.mostarsummerfest.com/ulaznice.php, a na dane Festivala možete kupiti jednodnevne ulaznice.