Od 29. juna do 1. jula
40

Mostar Summer Fest: Ovih šest nastupa ne smijete propustiti

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Mostar Summer Fest i ove godine okupit će neke od najvećih domaćih i regionalnim muzičkih zvijezda, a ove nastupe ne biste trebali propustiti.

Ljeto. Živa se u termometru diže, beton zagrijava, zrak je topao, ne sasvim vruć. Ulaznica za Mostar Summer Fest u rukama, set liste izvođača proučene. Koga poslušati i pogledati? Sve do jednoga, a sljedećih šest ne propustiti ni pod razno.

Zoster

Bend s mostarskom adresom i jedan od najčešćih muzičara na Mostar Summer Festu. Nositelji hercegovačkog reggae zvuka imaju novi album "Najgori" i dolaze na festival odsvirati svoj najbolji festivalski nastup nakog dužeg vremena. Na festivalu ih nije bilo od 2013.godine, željni su MSF publike, a i publika ih jako voli. Zoster najbolje zvuči na domaćem terenu – na vrelom kamenu Mostara.

Let 3

Bend Let 3 ove godine je krenuo iz Rijeke i stigao do Eurosonga, a ubrzo nastupa i na Mostar Summer Festu. Njihovu "Mama ŠČ" pjevaju širom Evrope. Ovi veterani proživljavaju novu mladost, iako nikad i nisu bili van forme. Oni su naprosto svjetski, a naš bend. Dokazali su to u Liverpoolu, a sada će to dokazati i u Mostaru.

Buč Kesidi

Buč Kesidi vjerovatno najaktuelniji novi rock bend koji se traži i koji se mora čuti dok je u naponu snage. Imaju i novi album u džepu, još neobjavljen, ali publiku na nastupima redovno upoznaju s novim pjesmama.

Vojko V

Ko u ovo današnje vrijeme digitalne "petosekundne" pažnje može izbaciti pjesmu od 20 minuta i da ona postane hit? Samo Vojko V. Pozvan je na festival i odmah je pristao doći.

Bajaga i instruktori

Bajaga je neponovljivi romantik. Smatraju ga beogradskim šmekerom stare škole. Čovjek je s 40 godina blistave karijere i autor vanvremenskih hitova kao što su "Plavi safir", "Tišina", "Na vrhovima prstiju" i "Muzika na struju".

Goran Bare i Majke

Šta reći o čovjeku koji je beskompromisno sav svoj život ogolio u svojim pjesmama? Od najdubljih ponora do puta ka sreći, od buntovne snage do mistike, Bare je uvijek bio i rock&roll obećanje i nada i rješenje. Od devedesetih se Majke i Mostar vole javno, uvijek je na Neretvi Bare pružao izvedbe koje bi se godinama prepričavale. Svaki nastup je kao posljednji, uvijek bez zadrške i kočnice.

U prodaji je posljednji krug festivalskih ulaznica po cijeni od 59 KM i jednodnevne ulaznice po cijeni od 25 KM. Uštedite odmah jer na dane festivala neće biti moguće kupiti festivalsku ulaznicu, dok će cijena jednodnevnih ulaznica iznositi 30 KM.

Ulaznice su dostupne na info pultu Mepas Mall-a u Mostaru, putem sustava kupikartu.ba i drugim prodajnim mjestima agencije kupikartu.ba širom BiH. Vidimo se od 29.6. do 1.7. na 11. Mostar Summer Festu.