Muzika
2

Mostar Summer Fest na zanimljiv način svijetu poslao pozivnicu

Piše: Ž. M.
Kako se bliže 26. i 27. juni, datumi koji su rezervirani za zabavu pod otvorenim nebom, sada već poznatu pod imenom Mostar Summer Fest, organizatori ove manifestacije su na zanimljiv način svijetu poslali pozivnicu.

Oni su danas na Starom mostu razvili službenu zastavu ovog Festivala i na taj način svijetu poslali poziv na druženje i jedinstvo, što inače promovira ovaj festival.

Mostar Summer Fest ove godine će se održati na platou između dvije sale na lokalitetu Mostarskog sajma.

Podsjećamo, u protekle je dvije godine Festival organiziran na SC Kantarevac, no obzirom na ograničenost tog prostora, organizatori su festival, prema uzoru na velike muzičke događaje širom regije, premjestili izvan grada kako bi zabava mogla nesmetano trajati do dugo u noć.

"Naravno, svjesni smo bili i da će izmjena lokacije povući pitanje prijevoza, s obzirom na to da iz centra grada ima nešto manje od pet kilometara do Sajma gdje se festival održava. Ne želimo da ekipa pozitivnog stava, kakva je naša publika, bude zakinuta za bilo šta, zato smo osigurali besplatan prijevoz obje večeri festivala", poručili su organizatori i dodali.

"Obje večeri će od 18:00 do 04:00 sata, na relaciji Španski trg – Sajam, neprekidno voziti Mostar Summer Fest autobus. Pored toga, kompanija Moj Taxi (1530) postaje Tvoj taxi, te će obje večeri festivala voziti ljude sa Španskog trga do Sajma po cijeni od 1 KM po osobi. Jedino što trebate napraviti jeste doći na Španski trg, javiti se za naš pult i zamoliti da za vašu ekipu pozovemo taksi", kazali su organizatori.

Na ovogodišnjem festivalu, kao što je bilo i na dosadašnja dva, organizatori najavljuju odličnu zabavu za koju će se pobrinuti mnogi poznati izvođači i grupe iz BiH i regije.

Na Mostar Summer Festu nastupit će:

Petak 26.06.2015. - Van Gogh (SRB), Rambo Amadeus (MNE), Elemental (HRV), Sove (BiH) The Sweepers (BiH)

Subota 27.06.2015. - S.A.R.S. (SRB), Psihomodo Pop (HRV), Dječaci (HRV), Brutal Protest (BiH), Rezerve (HRV)

Sve informacije o ulaznicama i prodajnim mjestima možete naći službenoj stranici www.mostarsummerfest.com.