{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar Sevdah Reunion u Bosanskoj Krupi

S
20.7.2011. u 16:15
0
2
Mostar Sevdah Reunion u Bosanskoj Krupi
0
Mostar Sevdah Reunion u Bosanskoj Krupi
Činjenici da je u Bosanskoj Krupi ljeto 2011. godine jedno od bogatijih po kulturno-zabavnom sadržaju u posljednjih 15 godina, ide u prilog i sklopljen dogovor između Općine Bosanska Krupa i Art Foruma iz Sarajeva.
Pismo namjere izvršnog producenta grupe Mostar Sevdah Reunion Ruždije Metanovića, načelnik je prihvatio s oduševljenjem, s ciljem da svojim građanima i gostima ponudi što kvalitetniji način odmora i zabave.

Dogovoreno je da Mostar Sevdah Reunion u Bosanskoj Krupi nastupi u četvrtak, 28. jula, noć pred dolazak Una regate, i to na SRC "Ade", ambijentu koji se nesumnjivo uklapa u savršen repertoar najljepših sevdalinki.

Mostar Sevdah Reunion je reprezent autohtonog osebujnog muzičkog izražaja bh. sevdalinke. Svoj osmi po redu album/CD grupa je snimila i objavila u izdanju Javnog servisa Muzičke produkcije BHRT krajem decembra 2010. godine. Album je dobio najviše ocjene muzičkih kritičara, slušalaca i šire muzičke javnosti. Grupa Mostar Sevdah Reunion je u proteklih dvanaest godina, ostvarila veliki broj umjetničkih nastupa u BiH i inozemstvu, te je zasigurno jedan od najautentičnijih i najreprezentativnijih ambasadora bh. kulture u svijetu.

Činjenica da je i najveća svjetska medijska kuća BBC 2004. godine snimila i emitirala dokumentarni dugometražni film o ovom muzičkom fenomenu, govori o njihovom značaju i kvaliteti na svjetskom nivou. Film je emitiran na preko 48 TV stanica širom svijeta.

Odgovaraju i na tehničke zahtjeve svih fanova. Raspolažu s natkrivenom specijalnom binom, profesionalnim razglasno-rasvjetnim sistemom sa videoprodukcijom u pozadini scenografije.

Naravno, pomoć u tom pogledu, pružit će im Agencija Stage Art.

Producent Metanović ističe da će na koncertnom nastupu koji traje najmanje dva i po sata biti interpretirane sevdalinke s novog, ali i s ranijih albuma.

Prema reakcijama građana Bosanske Krupe, biće to još jedna noć za pamćenje, noć koja će odisati etno zvucima, bluesa, jazza, countryja, rocka.

Koncert je pod pokroviteljstvom načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: