Najveći koncert u karijeri
0

FOTO+VIDEO / Mostar Sevdah Reunion priredio praznik sevdaha u Skenderiji

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Članovi kultnog benda Mostar Sevdah Reunion u četvrtak navečer su u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić priredili praznik sevdaha otpjevavši neke od najljepših sevdalinki u svom aranžmanu.

Nekoliko hiljada posjetitelja dvorane koja nosi ime po legendardnom košarkašu Bosne, uživalo je od prve do posljednje minute koncerta koji je trajao dva i po sata.

Iako je koncert bio predviđen za sjedenje, prvi taktovi pjesama "Dvore gradi Komadina Mujo", "Grana od bora", "U lijepom, starom, gradu Višegradu" natjerali su publiku da ustane i zapleše.

Ovacije publike u Skenderiji izazvalo je podsjećanje Neđe Kovačevića na godišnjicu smrti Mirze Delibašića. U kratkom i emotivnom govoru, Kovačević se Mirzi zahvalio za sve ljudske i sportske uspjehe nakon čega se dvoranom prolomilo "Kinđe, Kinđe".

Iako se očekivalo da se na sceni pojave još neka od velikih imena sa kojima je Mostar Sevdah Reunion sarađivao, jedini gost koncerta bio je Al Dino, koji je otpjevao "Nikad mi se bolan ne spava".

Koncert naravno nije mogao proći bez pomena preminulih legendi Ljiljane Butler i Šabana Bajramovića.

Nakon dva i po sata članovi benda vratili su se na bis i koncert tradicionalno završili pjesmom "Čudna jada od Mostara grada". Kovačević i ostali članovi benda zahvalili su se posjetiteljima riječima "Hvala, najbolja publiko na svijetu".

Jedina šteta je što dvorana nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, ali to već nije problem MSR-a već Sarajeva.