"Kad muzika stane"
91

Mostar Sevdah Reunion novu pjesmu posvetio Sreti, pjevaču koji je ljetos iznenada preminuo

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Legendarna bosanskohercegovačka muzička grupa Mostar Sevdah Reunion objavila je novu pjesmu "Kad muzika stane" koju su posvetili Milutinu Sretenoviću Sreti, pjevaču Mostar Sevdah Reuniona koji je iznenada preminuo prošle godine.

Članovi grupe objavili su pjesmu na svom službenom Facebook profilu te u opisu otkrili da je snimanje bilo posebno emotivno.

"Posljednji pozdrav dragom Sreti. Evo je, legendo! Trebali smo prošle jeseni biti zajedno u studiju. Tvoj iznenadni odlazak sve je zaustavio. Muzika je stala. Ne može se sve predvidjeti. Jedan video zapis, na telefonu autora ove pjesme Rusmira Pobrića, ostao je spašen. Taj skoro pa zaboravljeni snimak dao nam je priliku da naknadno završimo ono što smo zajedno planirali", započeli su svoju objavu.

"Mnogo suza je poteklo dok smo ovo snimali. Tvoj glas bio je s nama tih kišnih decembarskih dana 2021. u Mostaru. Priželjkivali smo da ćemo čuti i tvoje mišljenje... nismo se mirili sa stvarnošću da te nema. Veliku si želju imao da ovu pjesmu snimimo. Nismo stigli da ti je na vrijeme ispunimo. Žalimo zbog toga. Ipak, neka danas, barem posthumno, ovaj snimak bude jedno veliko hvala za prijateljstvo i svu ljubav koje si nam pružio. Nosimo te u srcu zauvijek! Tvoj Mostar Sevdah Reunion", poručili su članovi grupe.