Poslastica za kraj
304

Mostar Sevdah Reunion i Haris Džinović zatvorili ovogodišnji haloo Sarajevo Beer Festival

Klix.ba
Fantastičnim nastupom su članovi grupe Mostar Sevdah Reunion i jedna od najvećih zvijezda narodne muzike u regionu Haris Džinović sinoć zatvorili osmi haloo Sarajevo Beer Festival.

Oko devet sati na pozornici postavljenoj na parkingu Olimpijske dvorane Zetra najprije su se pojavili članovi mostarskog sastava koji je prepoznatljiv po svojim obradama sevdalinki u savremenim aranžmanima.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Nekoliko puta tokom noći na pozornici su se smjenjivali Antonija Batinić i Milutin Sretenović Sreta, pjevači sastava, a publika je mogla čuti moderne verzije sevdalinki poput "Lijepi li su mostarski dućani", "Čudna jada od Mostara grada", "Mujo kuje" uz duge solo dionice, ali i neke obrade romskih pjesama.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Otprilike pola sata prije ponoći na scenu je izašao Haris Džinović, jedan od najutjecajnijih folk pjevača s ovih prostora, koji je zajedno sa sarajevskom publikom pjevao sve do ranih jutarnjih sati.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Na repertoaru poznatog Sarajlije s adresom stanovanja u Parizu našli su se neki od najvećih hitova u njegovoj karijeri, ali i poneka nova pjesma kao što je "Još sam neko tvoj".

Kao po običaju, Haris Džinović je svoj sinoćnji nastup otvorio pjesmom "Ostariću, neću znati", dok se sa sarajevskom publikom rastavio uz "Jesu l' dunje procvale".

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Džinović je za vrijeme svog nastupa, koji je trajao skoro tri sata, na opće oduševljenje publike nizao hitove kao što su "I tebe sam sit kafano", "Pariške kapije", "Hladno je, ugrij me", "Laže mjesec", ali je otpjevao i nekoliko obrada te par pjesama koje je napisao za druge izvođače.

U tri dana festivala održano je deset koncerata raznovrsnih muzičkih žanrova. Ljetna zabava pod otovrenim nebom trajala je do kasno u noć te je osmi haloo Sarajevo Beer Festival bio pravo osvježenje za brojne Sarajlije i turiste.

Svih dana festivala publika ispred Zetre uživala je u odličnim svirkama i brojnim takmičarskim igrama. Prava atrakcija za posjetioce bilo je takmičenje u nogotenisu na "Pringles teniskom terenu", kao i takmičenje u "Sensation XXL stolnom fudbalu" veličine 65 metara kvadratnih.