Muzika
0

Mostar sevdah reunion i Cult Band nastupili na Bosanskom balu u Linzu

Klix.ba
Bendovi Mostar Sevdah Reunion i Cult Band, pop-rock grupe iz Austrije, koju čine vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bas gitarista Salko Agović, klavijaturisti Ekrem Prošić i Emil Avdić, te bubnjar Adnan Sejdić nastupili su na Bosanskom balu u austrijskom gradu Linzu, koji se održao pod pokroviteljstvom Ambasade Bosne i Hercegovine u Austriji.

"Ovo je jedan predivan i jako važan događaj koji se treba podržati u cilju promocije Bosne i Hercegovine u svijetu. Nama je bila čast biti dio predivne atmosfere koja je vladala. Gosti bala su plesali sa nama do samog kraja i vraćali su nas na bis, jednostavno tražila se pjesma više. Jako nas raduje da je publika prepoznala naš kvalitet i ono što je nama najbitnije, da su se jako dobro zabavili", kaže Salko Agović, basista Cult Banda.

Ovom jedinstvenom događaju su prisustvovali brojni Bosanci i Hercegovci koji žive u Austriji, a od poznatih na balu su uživali i Tomislav Leko, ambasador BiH u Austriji, Hasan Šehović, predsjednik Svjetskog saveza dijaspore BiH, gospodin Klaus Luger, gradonačelnik grada Linza, Gottfried Kneifel, član Gornjeg doma Austrije i Walter Haberl.

Prvi Bosanskohercegovački bal u Linzu održan je u martu 2013. godine, a zajednica BiH Udruženja u Gornjoj Austriji, poslije saznanja da se Bosanski bal u Beču zbog finansijskih problema neće više održavati, donijela je odluku da tu tradiciju nastavi u gradu Linzu.