Novi singl, novi zvuk
0

VIDEO / Momci iz benda The Last Location imaju novu pjesmu

Sarajevo-x.com
Momci iz sarajevskog benda The Last Location rade punom parom. Nakon nedavno objavljenog singla The Restless Dream, članovi grupe su u kratkom roku snimili novu pjesmu, Show you, u kojoj se najbolje može osjetiti jedan novi zvuk i produkcija koju rade.

"Radi se o jednom potpuno novom fresh zvuku koji ljudi u BiH nisu imali priliku čuti. Uvjereni smo da će singl pronaći put do publike željne nečeg novog i drugačijeg. Dobili smo odlične komentare na pjesmu, ne samo iz Bosne i Hercegovine već i od nekih evropskih produkcijskih kuća sa kojima radimo. Drago nam je da imamo priliku u ovoj umjetničkoj formi poslati jednu pozitivnu sliku iz naše zemlje“, kaže gitarista benda Muhamed Latić.

Momci su uvjereni su da će sa novim singlom pridobiti i nove obožavatelje jer, kako kaže Latić, pjesma ima zarazni ritam.

Krajem januara The Last Location nastavlja snimanje ostatka albuma s producentom Asharom Kurtovićem, a u studiju će im se pridružiti i producent iz Los Anglesa Carmen Rizzo.

Bend u čijem su sastavu Muhamed i Ahmed Latić, Dino Hašimbegović, Edin Mucić i Dino Džihić planira uskoro snimiti i singl na bosanskom jeziku. Sve informacije o grupi The Last Location naći ćete na njihovoj Facebook stranici.