Od 23. do 25. juna
0

"Moj grad. Moj festival": 34. Festival na Dunavskom ostrvu u Beču

Klix.ba
Od 23. juna do 25. juna 2017. godine održat će se 34. Festival na Dunavskom ostrvu u Beču. Najveći muzički festival u Evropi sa slobodnim ulazom za sve posjetioce organizuje se ove godine pod motom "Moj grad. Moj festival“.

Ovogodišnji program nudi 11 bina i 16 tematskih platformi sa ukupno 600 sati programa i 200 nastupa uživo. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posjetilaca.

Jedna od atrakcija festivala na glavnoj bini bit će nastup njemačkog hip hop benda Fettes Brot koji će se pojaviti na sceni zajedno sa originalnim sastavom grupe Falco u čiju čast je i organizovan koncert.

Među muzičarima koji su potvrdili učešće na festivalu nalaze se grupa Moop Mama z Minhena i švedska rok i pop grupa Mando Diao. Na Festivalu će nastupiti i Julian le Play, Georgij Makazaria, Mike Perry, Rene Rodrigezz i još mnogi drugi.

"Ove godine dvije trećine svih nastupa čine muzičari iz Austrije“, naglasio je Thomas Waldner, rukovodilac festivala.

Bogat prateći program između ostalog nudi bašte za opuštanje u periodu između dva nastupa, ali i park sa preprekama za posjetioce koji i na festivalu žele da budu fizički aktivni.

Festival na Dunavskom ostrvu je značajan za bečku privredu i turizam, pa se očekuje da će investicija od 4 miliona eura imati indirektnu korist u vrijednosti od 50 miliona eura. U vrijeme trajanja festivala u Beču se zabilježi oko 5.000 dodatnih noćenja.