Pjesma razljutila 'krojače'
0

'Modni guru' novi singl sarajevskog 'Pušenja'

Sarajevo-x.com
Singlom "Modni guru“ sarajevska rock grupa "Zabranjeno pušenje" najavila je izlazak najnovijeg albuma koji nosi naziv "Muzej revolucije“, a koji će biti u prodaji od subote, 7. novembra.

Frontmen grupe Davor Sučić, alijas Sejo Sexon za Sarajevo-x.com je priznao kako je njihova nova pjesma naljutila modne gurue, no ističe da njima nije bila namjera 'da vrijeđaju ijedan zanat'.

"Ovo jedna mala pjesma 'veselica' koja je uvod za album koji nije tako lepršav. Kada smo pravili pjesmu, tata od mog violiniste, kazao je 'da, tek sad shvatam koja je funkcija tih modnih gurua, samo smo ih mi prije zvali krojačima'. Ozbiljno, nije nam bila namjera da ikoga vrijeđamo, smatram da svi trebamo biti podložni zezanciji, i mi, i političari, i modni kritičari...“, kazao je Sexon.

Album je sniman godinu dana u Zagrebu u studiju "Plavi film“, sadržavat će 11 pjesama, te bonus track - himnu NK Željezničara "Čuva Bog Želju svog“.

Album će se naći u prodaji 7. novembra (po starom kalendaru 25. oktobra) na 92. godišnjicu Oktobarske revolucije. U isto vrijeme će izaći u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori.

Sexon najavljuje da će publika, kao što je to do sada navikla od ovog benda, pjesme sa novog albuma uskoro moći čuti i na njihovim koncertima.

Poslušajte "Modnog gurua", sa devetog studijskog albuma Zabranjenog pušenja: