{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Moby ponudio svoju muziku za besplatno korištenje u filmovima

19.6.2013. u 10:49
0
0
Moby ponudio svoju muziku za besplatno korištenje u filmovima
0
Moby ponudio svoju muziku za besplatno korištenje u filmovima
Moby
Čuveni muzičar Moby objavio je set od 150 pjesama koje filmadžije mogu besplatno koristiti u svojim neprofitnim projektima. Prihodi od komercijalnih projekata ići će organizaciji Humane Society.
Moby je još 2008. godine pokrenuo web-stranicu Mobygratis.com, ali je sada znatno poboljšana dodavanjem velikog broja novih pjesama.

Ovo je zaista velikodušan gest zvijezde elektronske muzike. Dok je ostatak muzičke industrije veoma strog po pitanju korištenja muzike u filmovima, Moby je filmadžijama omogućio da biraju pjesme iz njegovog velikog repertoara.

Naravno, svaki planirani video prvo treba provjeriti Mobyjev tim, ali kako sam kaže, do sada nikoga nisu odbili, a njihov odgovor stiže u roku od 24 sata. Također, Moby ohrabruje korisnike da postavljaju svoje snimke na njegovu stranicu, kako bi ih svi mogli vidjeti. Možete ih pogledati ovdje.

"Ova stranica je izvor za nezavisne i neprofitne filmadžije, studente i sve one kojima je potrebna besplatna muzika za njihove nezavisne i neprofitne filmove", piše Moby na svojoj stranici.

U ponudi se našao izbor od 150 pjesama dostupnih putem jednostavnog online popunjavanja aplikacije. Korisnici trebaju napraviti svoj profil, pretražiti katalog i ispuniti aplikaciju za pjesme koje žele koristiti. Odgovor dobijaju u roku 24 sata. Kada završe svoj film, mogu ga i podijeliti sa ostalim korisnicima stranice Mobygratis.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: