{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi uživali u svirkama pet bendova

19.5.2012. u 08:00
36
3
Mladi uživali u svirkama pet bendova
36
Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokratiju (JOSD) i Centar za slobodarska istraživanja (CSI) od 18. do 21. maja organizuju Treći sarajevski festival Antifest koji između ostalog uključuje i muzički program, a čiji je glavni događaj održan u petak navečer u Domu mladih.
Tokom glavnog muzičkog programa publika je u Domu mladih mogla uživati u svirkama pet bendova i to "Dozer“ i "Hobso n's Choice“ iz BiH, "The Bridge“ iz Srbije i "Last Hope“ iz Bugarske. Posljednjeg dana nastupit će Damir Imamović u sarajevskom clubu "Underground“.

Inače, Antifest je antikapitalistički ljevičarski festival koji je prvi put održan u junu 2010. godine u Sarajevu. Ovogodišnji sadržaj Antifesta čini edukativni program, u okviru kojeg će se održati predavanja i okrugli stolovi na kojima će učestvovati međunarodni i domaći predavači i aktivisti, a drugi dio je muzički program.

Ovaj festival nastoji vratiti fokus na nadnacionalnu i internacionalnu, klasnu, radničku svijest, zamijeniti dominantnu kulturu koja je desničarska, nacionalistička, kapitalistička, individualistička.

Sa svim predviđenim programima i aktivnostima festival je upravo tendencija ka daljnjem uozbiljavanju, jačanju i profiliranju takvih političkih pravaca u BiH.

U okviru glavnog edukativnog programa Jasna Kovo, učesnica Antifesta i članica CSI-a, naglasila je da će predavanja održati gosti Antifesta: profesorica sociologije sa Columbia Univerziteta Saskia Sassen, profesor političkih nauka na Univerzitetu Leuven u Belgiji Peter Vermeersch, koji će govoriti o temi "BiH i Belgija - dva slična slučaja", a Jamie Moloney, član britanske članice Četvrte internacionale - Socialist Resistance (SR) i Campaign against Climate Change (CaCC), dolazi u Sarajevu kako bi održao predavanje o ekosocijalizmu.

Svoja predavanja imat će i Samir Amin, Rastko Močnik, Igor Štiks, Boris Buden, Srećko Horvat, Amer Tikveša i drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: