Saradnja s iMTM-om
356

Mladi pjevač Tarik Tanović promovisao spot za pjesmu "Live the Moment"

Klix.ba
Mladi talentovani pjevač Tarik Tanović u saradnji sa iMTM Records promovirao je svoj prvi singl ”Live the Moment": Tekst, muziku i aranžman potpisuje akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović.

Spot je producirao Institut za muziku, teatar i multimediju a režiju i postprodukciju uradila je Agencija Komitet iz Sarajeva.

"Veoma sam uzbuđen i sretan da se pjesma i spot sviđaju publici, jer nose jaku poruku da trebamo živjeti u trenutku i uživati u onom što se dešava pred nama uživo i ne zatvarati se u virtuelni svijet interneta i telefona u kojem kao da ovisimo o nečijem 'likeu i shareu'", kazao je Tarik Tanović.

Uz polaznike iMTM Pop Rock škole pjevanja koji se pojavljuju u spotu, među glavnim akterima su i plesačica Amila Snagić, skejter Sulejman Hrgić, brejker Sanin Mujkić, plesač Nur Pilav kao i Dj i muzički producent Benjamin Rifatbegović - SAHFI. Prateće vokale za pjesmu otpjevala je Aida Mušanović Arsić.

Koreografiju je osmislila Samra Mlinar Mandić, art direktor produkcije je Aleksandra Korizma, a oficijelni fotograf Alen Hadžić Morris. Spot je sniman je u Stolariji Narodnog pozorišta Sarajevo, a kreativni tehnički tim čine i DOP gimbal operater Adnan Branković, focus puller Emir Hačimić, Naš Film (red Epic rental) i tim za rasvjetu K-light.