Muzika
0

Mladi pjevač, obolio od raka, inspiriše fanove da žive život punim plućima

Klix.ba
Harry Hudson
Harry Hudson
Mladi američki pjevač Harry Hudson (20) u junu je saznao da boluje od Hodgkinovog limfoma. Mjesecima je bio na hemoterapiji, a fanove je izvještavao putem Twittera i inspirisao ih da život žive punim plućima.

Hudson je od 2011. godine nastupao sa svojim bendom po holivudskim klubovima, a u martu je izbacio svoj prvi singl "World Is Gone" i konačno dobio šansu da se predstavi čitavom svijetu.

Samo tri mjeseca kasnije, saznao je da boluje od Hodgkinovog limfoma. Obavijestio je fanove kako su mu šanse za izlječenje velike te da će narednih šest mjeseci provesti na hemoterapiji. Od tada je sve dobre i loše trenutke dijelio sa svojim fanovima na Twitteru i Instagramu.

Uprkos bolesti, zadržao je i smisao za humor te se često šalio i na vlastiti račun. Svakodnevno je svoje vršnjako podsjećao da trebaju ostati pozitivni.

"Vrijeme je da završim sa 11. hemoterapijom. Doslovno nemam više vena u rukama, jer su sve umrle. Ali i dalje posmatram pozitivnu stranu", tvitao je.

Ovog mjeseca završava sa hemoterapijom, a ljekari tvrde da bi rak trebao nestati do kraja godine. "Sve će biti u redu na kraju. Ako nije u redu, onda znači da to nije kraj", tvitao je Hudson.