Mladi austrijski bend Kompost 3 na XX1. Jazz Festu Sarajevo

Klix.ba
29.9.2017. u 11:34
5
1
Mladi austrijski bend Kompost 3 na XX1. Jazz Festu Sarajevo
5
"Čudesna svestranost i kreativna energija gotovo prevelika za scenu, ali dostatna i za plesni podij" - ovako muzički znalci opisuju Kompost 3, mladi austrijski bend koji će publika XX1. Jazz Festa Sarajevo imati priliku upoznati 3. novembra na koncertu u Domu policije.
Važnost festivala i jeste upravo u anticipiranju trendova i prepoznavanju novih sudionika muzičke scene koji će tek postati važnim imenima na međunarodnom planu. Četiri muzičara koji su zajedno počeli stvarati 2009. godine u studentskom stanu u trećem bečkom becirku izrasli su u jedan od najzanimljivijih austrijskih bendova.

Prvi album objavili su prije sedam godina, uslijedili su brojni nastupi i Evropi i Americi, još dva diskografska izdanja te aktuelni album Ballads For Melancholy Robots koji je hvaljen i od publike i od kritike. U 2014. godini Kompost 3 je osvojio Bremer Jazz Prize, njemačku nagradu koja se dodjeljuje svake dvije godine a te godine je dodijeljena u kategoriji Groove Jazz.

"Kompost 3 je divno inventivan, riskantan i zabavan", napisao je njemački DrumHeads za ovaj bend čija muzika nudi poseban muzički doživljaj i pravi roller-coaster emocija. Kompost 3 je i vatren i simpatičan i žestok, ponekad i zapanjujući, a njihovoj muzici teško se može odoljeti.

Ovo je prvi bend iz Austrije koji će nakon dužeg vremena biti predstavljen na Jazz Festu. Ulaznica za Kompost 3 čiji je koncert planiran za 3. novembar u 22.30 sati važi i za koncert trija Hermia-Ceccaldi-Darrifourcq koji će nastupiti isti dan, također u Domu policije u 21 sat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: