Muzika
0

Mlade snage na INmusicu - Raptile Youth, Stuttgart online i Hype

Klix.ba
Muzički duo Raptile Youth (u početku poznati i kao Reptile and Retard) trenutno su jedan od najinteresantnijih live bendova na evropskoj sceni. Dinamiku njihovog live nastupa opisuju kao "ludu i frenetičnu", a kako to izgleda moći ćete se uvjeriti ovo ljeto na INmusic festivalu.

Do sada su međunarodno prepoznati svojim live nastupima diljem Evrope i Japana. Svirali su na pozornicama najznačajnijih evropskih festivala poput Roskilde Festivala u Danskoj, Reeperbahn Festivala u Njemačkoj, Montreux Jazz Festivala u Švicarskoj, Waves Vienna u Austriji, Sonic Visions u Luksemburgu, također i na Unit Tokyo u Japanu.

Osim što su održavali live svirke diljem Evrope, ovaj interesantan duo prošlo je ljeto i jesen davao posljednje zahvate svom debi albumu kojeg ćemo moći čuti na INmusic festivalu. Debi album je uglavnom sniman u Londonu sa producentima Markom Ralphom, znanom po suradnji sa Hot Chipom, koje ste također imali prilike gledati na INmusic festivalu i Daveom M. Allenom, koji je producirao bendove poput Sisters of Mercy, Human League i većinu albuma The Curea.

Album je uspio uhvatiti dinamiku i frenetičnost live nastupa Reptile Youtha, a album manifestira glazbeni stav benda kojeg mnogi nazivaju "organskim punkom".

Raptile Youth, Stuttgart Online i Hype pridružuju se line upu INmusica 2012 koji do sada uključuje The Cranberries, Franz Ferdinand, Gorillaz Sound System, Plan B, Mando Diao, Gogol Bordello, General Elektriks, Fanga, Retro Stefson, Human Woman, Iness Mezel i Tamikrest. INmusic festival održat će se 28., 29. i 30. juna na jarunskom Otoku hrvatske mladeži, a festivalske ulaznice po cijeni od samo 340 kuna nalaze se u prodaji u Tisak media centrima u Hrvatskoj.