|

Mladalačka fešta uz predstavnike nove sarajevske i bh. pop rock scene

Mladalačka fešta uz predstavnike nove sarajevske i bh. pop rock scene
3
Klix.ba
1.12.2014. u 15:37
1
komentara
3

dijeljenja
1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8
Nakon kvalifikacija koje su trajale od aprila do novembra ove godine u finalu "11. festivala pop rock grupa BiH -nove nade nove snage" u prepunom amfiteatru Doma mladih se 29.novembra predstavilo deset demo bendova.
Šampionsku titulu u konkurenciji autorskih pjesama su podijelili sarajevska grupa "Dolia" i banjalučki bend "M.O.B.S.", a vicešampion su sarajevski pankeri grupa "S.P.U.K". U konkurenciji izvođenja pjesama drugih autora i izvođača šampionsku titulu su ubjedljivo osvojili najmlađi učesnici ove fešte grupa "Neki novi klinci" iz Breze, koji su ujedno ponijeli i šampionsku titulu najmlađeg učesnika sa članovima od osam do četrnaest godina, a vicešampion u ovoj kategoriji je grupa "Struja".

To veče u finalu su se predstavili demo bendovi predstavnici različitih muzičkih žanrova koji su tu imali priliku da pokažu svoje autorsko i izvođačko umijeće, a to su "Kilimanjaro", "Dolia","Essence Of Black", "Bezbelije, "Pad sistema","Struja", i "S.P.U.K." te "M.O.B.S." iz Banja Luke, "Morebit" iz Maglaja i "Neki novi klinci" iz Breze.

Publika je burno podržavala gotovo sve mlade učesnike, a primijetilo se da su i članovi drugih bendova nesebično i drugarskim aplauzom podržavali njihove nastupe. Ova mladalačka fešta predstavnika nove sarajevske i BiH pop rock scene je ovim koncertom uspješno obilježila tri decenije u afirmisanju i stvaralaštvu mladih autora i izvođača od kojih mnogi tokom proteklih decenija bilježe blistave uspjehe diljem regije.

"Još jednom se pokazalo da se radi o izuzetno nadarenoj generaciji i da su to novodolazeće snage čije vrijeme tek dolazi. Kao što sam i uvijek govorio, a što se proteklih decenija i potvrdilo, imena ovih bendova i nisu toliko važna, koliko su bitni članovi bendova i njihov talenat, koji moraju potvrditi upornošću, mnogim odricanjima i kontinuiranim radom. U mnogim slučajevima tokom proteklih godina se pokazalo da je rad i vježbanje nadomjestilo i veći talenat nekih ljenivaca. Iskreno, sam zadovoljan nastupima ovih novih nada novih snaga, a ako im se i posreći, mogu se očekivati i novi junaci bh.muzičke scene", izjavio je organizator i inicijator ove tradicionalne manifestacije, Želimir Altarac.

On je podsjetio kako su u stručnom žiriju ovaj put bili upravo učesnici nekadašnjih festivala, Jugo Emir, gitarista grupe "Apokalipsa" koja je bila pobjednik "Sedmog festivala pop rock grupa BiH -nove nade nove snage" 1991. godine, te nešto kasnije i grupe "Knock Out", a trenutno "Letu štuke", te Mirza Salković gitarista benda "Futavci" koji su bili šampioni ovog festivala održanog 2012. godine.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...