{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mlada umjetnica Selma Popaja objavila pjesmu "Njemu da se vratim"

10.3.2014. u 19:43
353
Mlada umjetnica Selma Popaja objavila pjesmu "Njemu da se vratim"
353
Bugojanska umjetnica sa sarajevskom adresom Selma Popaja objavila je prvu samostalnu pjesmu "Njemu da se vratim“. Mlada umjetnica sama je napisala tekst i muziku za ovaj prvijenac.
Pjesma "Njemu da se vratim“ je neobičan spoj etno i pop žanra, a ujedno je i univerzalna poruka o jedinoj istinskoj ljubavi kojoj se, prije ili kasnije svi vraćamo.

Aranžman je radio njen suprug Abdulkerim Popaja u saradnji s mladim i uspješnim muzičarima Selmom Dorce i Mehom Radovićem. Pjesma je snimljena u studiju Balabo.

"Sve je nastalo spontano, a u adaptaciji pjesme mi je pomogla Alda Ljubunčić. Muzikom se moj muž i ja bavimo iz hobija jer imamo redovne poslove. Imamo kućni studio i tu nastaju naše pjesme koje stvarno dolaze iz srca jer nismo opterećeni da to bude na komercijalnom nivou. Cilj nam je da tekstom, muzikom i vokalom dotaknemo publiku. Nećemo se držati nekog zacrtanog manira i stila muzike jer sve dolazi spontano i kako mi to osjetimo u trenutku. Zaista krajnji cilj jeste da u ovom vrtlogu novih izvođača, obrada, massmuzike, ponudimo nešto novo, originalno, a mislim da se to može vidjeti u našoj pjesmi“, rekla je Popaja za Klix.ba

Ljubav prema muzici Selma njeguje još od mladih nogu. Prve muzičke, ozbiljnije korake napravila je sa ansamblom Etnista, kada započinje i autorski rad, te snima svoje prve numere.

Poslušajte prvu samostalnu i autorsku pjesmu Selme Popaja.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: