Muzika
353

Mlada umjetnica Selma Popaja objavila pjesmu "Njemu da se vratim"

Piše: M. Nukić
Bugojanska umjetnica sa sarajevskom adresom Selma Popaja objavila je prvu samostalnu pjesmu "Njemu da se vratim“. Mlada umjetnica sama je napisala tekst i muziku za ovaj prvijenac.
Pjesma "Njemu da se vratim“ je neobičan spoj etno i pop žanra, a ujedno je i univerzalna poruka o jedinoj istinskoj ljubavi kojoj se, prije ili kasnije svi vraćamo.

Aranžman je radio njen suprug Abdulkerim Popaja u saradnji s mladim i uspješnim muzičarima Selmom Dorce i Mehom Radovićem. Pjesma je snimljena u studiju Balabo.

"Sve je nastalo spontano, a u adaptaciji pjesme mi je pomogla Alda Ljubunčić. Muzikom se moj muž i ja bavimo iz hobija jer imamo redovne poslove. Imamo kućni studio i tu nastaju naše pjesme koje stvarno dolaze iz srca jer nismo opterećeni da to bude na komercijalnom nivou. Cilj nam je da tekstom, muzikom i vokalom dotaknemo publiku. Nećemo se držati nekog zacrtanog manira i stila muzike jer sve dolazi spontano i kako mi to osjetimo u trenutku. Zaista krajnji cilj jeste da u ovom vrtlogu novih izvođača, obrada, massmuzike, ponudimo nešto novo, originalno, a mislim da se to može vidjeti u našoj pjesmi“, rekla je Popaja za Klix.ba

Ljubav prema muzici Selma njeguje još od mladih nogu. Prve muzičke, ozbiljnije korake napravila je sa ansamblom Etnista, kada započinje i autorski rad, te snima svoje prve numere.

Poslušajte prvu samostalnu i autorsku pjesmu Selme Popaja.