Muzika
0

Mjesec juli u klubu Bock posvećen regionalnim DJ-evima, producentima i njihovom radu

Sarajevo-X
16. jula u klubu "BOCK" gostuje DJ Dojaja iz Slovenije, a 23. jula DJ Bizzy, također iz Slovenije.

Pored ova dva izvrsna slovenačka Dj-a za kraj jula klub Bock Vam priprema još jednu interesantnu zabavu u saradnji sa beogradskim Studio B92 Dj-evima: Vladom Janjičem i Gordanom Paunovićem. Njihov nastup je zakazan za 29. i 30. juli.

Umek=Slovenija!!! Ako ste Čuli za Umeka, a malo ko nije, onda sigurno znate i za Dj Bizzy-a i Dojaja. Slovenački dvojac koji uz Umeka zajedno čini okosnicu slovenačke underground klubske scene i kulture - suosnivače Consumer Recreation i vlasnike Temponauta label-a.

  1. Bizzy i DJ Dojaja se počinju baviti produkcijom i ubrzo nastaje produkcijski duo/projekat "Temponauta" nakon čega i izdaju svoj prvi album za slovenačku kuću "NIKA", a nakon izdavanja počinju i da sviraju u prvom house bendu "Rotor". Bizzy je također dio nastajućeg projekta "OUROBOTS" (koji uglavnom nastupa uživo), kao i projekta "Dataminions" koji izlazi na electro label-u Billy Nastia. Od samih početaka svojim načinom mixanja različitih stilova underground tehna, koji je vise začinjen old skool i nu skool electrom, Bizzy i Dojaja vrlo brzo dobijaju priliku da sa svojim setovima obiđu poznatije evropske klubove kao i cijeli Balkan, i da sviraju uz mnoga poznata imena tehno i elektro scene kao sto su Jeff Mills, Richie Hawtin, Adam Beyer, The Advent, C. Young, Westbam, Oliver Ho, Misjah, Marco Carola, Chris Liebing, DJ Rush, Space DJZ, Christian Smith, Inigo Kennedy.

Za svoj nastup u klubu "Bock", ovaj dvojac će se predstaviti sa novim klubskim projektom, koji u Sloveniji pridobija sve veći broj funova njihovih klubskih zabava, pod nazivom "ASTRODISCO". Ova klubska noć je mjesavina eklektičnog old skool retro disco i elektro zvuka na 33bpm. Ako ste ljubitelj ovakvog zvuka kao i plesa, a još uz to ste u Sarajevu u ovim ljetnim danima, obavezno dođite na ASTRODISCO zabavu.

16.07.2005 DJ DOJAJA/CONSUMER RECREATION/TEMPONAUTA/SLOVENIA

23.07.2005 DJ BIZZY/CONSUMER RECREATION/TEMPONAUTA/SLOVENIA

ULAZ 5 KM