"Children of the Sky"
312

Mirza Dervišević pjesmom "Izgubljene ljubavi" najavio novi album

Klix.ba
Mladi režiser, glumac i kantautor iz Brčkog Mirza Dervišević objavio je novu pjesmu pod nazivom "Izgubljene ljubavi" u kojoj govori o djetinstvu, nadama i životu koji živimo, a na koji veliki utjecaj ima politika države.

Dervišević se na sceni predstavlja pod imenom Romeo James, a pjesmom "Izgubljene ljubavi" najavljuje svoj novi album na engleskom jeziku "Children of the Sky".

"Ovaj album pripremam od 2013. godine, nisam ga želio objaviti sve dok ne bude izgledao onako kako sam ga tada zamislio. Na ovom albumu se nalazi 13 pjesama i svaka od njih ima svoju priču", rekao je Dervišević.

Mladi muzičar dodao je kako se muzikom bavi iz ljubavi, a ne iz potrebe da ostvari materijalnu korist.

"Nisam pjevač, nego kantautor, moje pjesme nisu komercijalne i zaista, osim ličnog zadovoljstva, nemam nikakvu korist od objavljivanja. Ne sanjam snove, živim ih skromno. Moja nova pjesma govori o tome kako funkcionišu građani i politika jedne države. Zašto mladi odlaze, kako država funkcioniše, šta se najviše cijeni... To je moja prva iskrena autobiografska pjesma i nadam se da će se publici svidjeti", istakao je naposljetku.

Režiju spota, kao i tekst i muziku potpisuje Dervišević, produkciju Balkan Union Production, a aranžman R. Jones. Back vokale izvodi Gala Zerua.

Pjesma će uskoro biti dostupna i na ostalim streaming servisima.