Muzika
195

Mirza Dervišević objavio prvi singl na engleskom jeziku pod imenom Romeo James

Piše: M. N.
Mladi režiser, glumac i kantautor iz Brčkog Mirza Dervišević objavio je prvi singl na engleskom jeziku pod nazivom "Janie". Pjesma je plasirana na evropsko i američko tržište, a Dervišević se pojavljuje pod umjetničkim imenom Romeo James.

Kako je Dervišević ranije rekao za Klix.ba, novi materijal je počeo nastajati tokom ljeta 2013. godine u saradnji s producentom i kompozitorom Abdulkerimom Popajom. Pošto je Dervišević potpisao ugovor s jednom američkom izdavačkom kućom, pjesma "Janie" će biti objavljena i na iTunesu.

"Odlučio sam da pišem i pjevam pjesme na engleskom jeziku jer mislim da mi to bolje ide i to više volim. Većina nas je odrasla na stranoj muzici, no ja sam imao tu sreću da odrastem uz Doorse, Pink FLoyd, Rolling Stonese, Stinga, Eagelse i legendarne Beatlese. Inspiraciju sam dobijao uvijek kada čujem neke od pjesama ovih izvođača, to su jednostavno neki Rock ili pop klasici. Također, na moj stil pisanja utjecali su domaći izvođači poput Azre, Zabranjenog pušenja i Letu Štuke. Znam da će ljudima biti čudno što koristim pseudonim, ali morao sam jer bi Mirza Dervišević zvučalo previše čudno", rekao Dervišević za naš portal.

Dervišević, odnosno Romeo James, uskoro će snimiti i spot za ovu pjesmu, a album na engleskom jeziku trebao bi izaći sljedeće godine.