Četiri uspješne decenije u muzici
0

FOTO+VIDEO / Miroslav Ilić u Coloseumu: Ovo je bio moj san

Klix.ba
Miroslav Ilić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba) (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Bard narodne muzike Miroslav Ilić održao je sinoć od 22 sata prvi od planirana dva koncerta u Sarajevu u intimnoj atmosferi Coloseum Cluba.

"Apsolutno mi je svejedno pjevam li publici u malim ili velikim prostorima. Pjevao sam na privatnim zabavama za 15-20 osoba, baš kao i u prostorima koji primaju 15.000 ili 20.000 ljudi. Moj odnos prema ovome što radim je isti", poručio je pred početak koncerta Ilić.

Atmosfera koju je priredio svojim svim gostima poznatim hitovima bila je praznična i zbog činjenice da Ilić ove godine obilježava 40 godina estradnog rada. Ne krije da mu imponuje veliko interesovanje vjerne publike različitih godišta, posebno u vrijeme kad je na sceni mnoštvo mladih, novopečenih zvijezda.

"Naravno da se radujem. To je bio moj san. Kad sam još davno počeo da se bavim ovim sanjao sam da i poslije 40 godina imam i šta i kome da pjevam", kazao je za naš portal srbijanski muzičar.

Ilić dodaje da se nipošto ne bi mijenjao sa pjevačima koji danas počinju svoje karijere, prvenstveno zbog ambijenta i uslova u kojima treba da stasavaju i da se formiraju.

"Kad sam ja počinjao bila su jasno definisana pravila igre, principi, sistem vrijednosti... Znao si šta moraš ispuniti. U tom smislu bilo je lakše odlučiti se. Sad se ništa ne zna i utoliko je teže", mišljenja je ovaj pjevač narodne muzike.

Još jednu večer zagrijavanja za proslavu Nove godine Ilić će svim ljubiteljima dobre pjesme prirediti večeras u isto vrijeme i na istom mjestu.