Muzika
0

Mirela Laković: Naša koreografija je potpuna improvizacija

Sarajevo-x.com
Povodom nedavno završenog snimanja spota za pjesmu "Pokušaj", sa sestrom popularnog bh. kantautora Lake, Mirelom razgovarali smo o zajedničkoj saradnji brata i sestre Laković, o koreografskim rješenjima njihovih nastupa, o novom spotu i ostalom.

Mirela Laković Lela predstavljat će, zajedno sa popularnim bh. kantautorom Lakom, Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem takmičenju za najbolju pjesmu Evrope. Lakovići će nastupiti trinaesti po redu u prvoj polufinalnoj večeri, 20. maja u Beogradu. Do sada su ostvarili niz uspješnih koncerata, među kojima je sarajevskoj publici najupečatljiviji ostao njihov prošlogodišnji nastup u Coloseumu. Povodom nedavno završenog snimanja spota za pjesmu “Pokušaj”, sa Lelom smo razgovarali o zajedničkoj saradnji Lakovića, o koreografskim rješenjima njihovih nastupa, o novom spotu i ostalom.

Na pitanje kako i kada je uopće došlo do profesionalne saradnje između brata i sestre, Mirela nam je odgovorila da su Laka i ona zajedno počeli nastupati prije skoro dvije godine, kada su, u jednom sarajevskom klubu, ljudi do iznemoglosti pljeskali njihovom plesu i pjevanju, nastupu koji je bio čista improvizacija, nastala na licu mjesta.

“Ni mi nismo znali da se tako dobro slažemo na sceni, i to bez ikakvog dogovaranja i pripreme“, otkrila nam je mlađa sestra kontraverznog bh. kantautora.

Od tada, kako tvrdi, stalno nastupaju zajedno.

Zanimalo nas je u kojoj mjeri Lela sama kreira koreografiju, a koliko je njen nastup plod zajedničke saradnje brata i sestre Laković. Mirela je odgovorila da Laka i ona uvježbavaju samo pjevanje, dok je koreografija rezultat potpune improvizacije. Uz to je dodala da oboje vode računa o bojama odjeće na sceni, koju, opet, svako bira za sebe.

Željeli smo saznati nešto više o vizuelnom izgledu spota za pjesmu „Pokušaj“, na što je Lela vješto odgovorila: „U spotu se pojavljuje još puno likova pored nas dvoje i svi ćemo pokušati osvojiti twelve points..“

Mirela Laković je na pitanje koliko će se nastup bh. predstavnika na 53. Eurosongu razlikovati od nastupa u TV showu BH Eurosong 2008 odgovorila da će nastup biti različit po svemu. Podrobniji detalji su nam ostali nepoznati, iako je Lela obećala da će evrovizijski nastup svakako očuvati njihov duh.

Zanimalo nas je da li je Lakina i Lelina sestra, koju pamtimo po ulozi u spotu za pjesmu "Vještica na metli“, uključena u njihov rad te da li kreativne sugestije dolaze i sa njene strane.

Lela je na to odgovorila: "Sestra je na magistarskom studiju u New York-u, na odsjeku za glumu, stoga je trenutno onemogućena da učestvuje u našem projektu“.

Elviru Laki i Mireli Leli predstoji, prije evrovizijskog takmičenja, nastup u Londonu, 25. aprila na UK Eurovision Partyju u jednom od najpoznatijih londonskih klubova, u Scali, u kojoj su ranije nastupali popularni Robbie Williams, Kylie Minogue i dr. Lakovići će ubrzo potom nastupiti u Briselu, Zagrebu i Ljubljani.