Muzika
31

"Miramar" se sluša u Brazilu: Dženan Jahić rame uz rame sa Shakirom

Klix.ba
Da muzika nema granice svojim radom i pjesmama pokazuje talentirani pjevač i tekstopisac Dženan Jahić čije kompozicije pjevaju velika imena regionalne muzičke scene Halid Bešlić i Jasna Gospić.

Da se dobar glas daleko čuje potvrđuje činjenica da uz njegove pjesme često plešu najbolji evropski i svjetski parovi na turnirima širom svijeta. To se posebno odnosi na takmičare koji dolaze iz Španije, Rusije, Ukrajine, Mađarske...

Tome je sigurno doprinijela i činjenica da je Dženan dvadeseterostruki prvak Bosne i Hercegovine u sportskom plesu, koji je u posljednje vrijeme zapostavio da bi se posvetio muzici. Ono što je talentiranog Jahića prije nekoliko dana iznenadilo je poziv organizatora muzičkog takmičenja iz Brazila.

Naime, žiri 12. Internacionalnog takmičenja, koji bira najbolje pjesme iz svake države svijeta, ove godine odlučio je da BiH predstavlja pjesma "Miramar" Dženana Jahića.

"Nije rijetkost, i često čujem kako moje pjesme se čuju daleko. Nedavno sam pozitivno iznenađen kada sam vidio da se moja pjesma 'Zlato skriveno' pušta na velikom plesnom takmičenju u Mađarskoj. Naime, prijatelj mi jedan poslao video sa takmičenja i pomislih kako muzika zaista ne poznaje nikakve granice - to je univerzalni jezik i na Kubi i u Mađarskoj i u BiH. Naravno posebno mi je drago da moje pjesme imaju fanove i u Brazilu i obećavam da ću jedan od narednih spotova snimiti u ovoj egzotičnoj zemlji. Laska mi biti rame uz rame s jednom svjetskom divom kao što je Shakira", kaže Dženan Jahić.