Muzika
80

Mima Kemez & Karma Zeničanima poklanjaju koncert sevdaha

Piše: E. M.
Mima Kemez (Foto: Facebook)
Mima Kemez (Foto: Facebook)
U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici u ponedjeljak 28. marta u sklopu manifestacije Zeničko proljeće bit će održan koncert "Sevdah u proljeće" kojeg Zeničanima poklanja njihova sugrađanka Mima Kemez & bend Karma.

Ovaj koncert će predstavljati i premijerno predstavljanje zeničkoj publici sa novim zvukom, interesantnim interpretacijama i autorskim radom u kojem će uživati svi ljubitelji sevdaha. Ekipu benda Mima Kemez & Karma sačinjavaju: Admir Čuruković (gitara), Dalibor Ivandić (bas gitara), Almin Redžepović (klarinet i saxophon), Semir Solo (perkusije), Vanja Radoja (violina) i Mima Kemez (klavir i vokal).

U razgovoru za Klix.ba Kemez je kazala kako je ekipa okupljena 2014. godine kada su nastupali kao sevdah trio, ali da su životni putevi drugačije posložili stvari.

"Život uvijek ima neke druge planove pa me moj poslovni angažman odveo u Dubai gdje sam radila kao profesorica klavira i pjevanja. Čežnja prema porodici i Bosni je uvijek bila tu te sam se nakon isteka radnog ugovora odlučila za povratak. U Bosnu i Hercegovinu sam stigla krajem januara ove godine i odlučila sam nastaviti započetu priču i tako je nastala 'Mima Kemez & Karma'. U Zenici ćemo imati svoj premijerni koncert, gdje je sve počelo te želimo da podstaknemo i motivišemo mlade ljude na zajedničko djelovanje i autorski rad", izjavila je Kemez.

Na koncertnom repertoaru će se naći 13 kompozicija u kojima će mladi umjetnici predstaviti svoj autorski rad, interesantne aranžmane te sevdalinke koje su sačuvane od zaborava.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici i u Caffe "Bonaparte" u Zenici, a koncert je na rasporedu za 28. mart sa početkom od 19:30 sati.