Detalji iz prošlosti
28

Milić Vukašinović "opleo" po Bebeku i Bregoviću: Zašto je propala turneja po ex Jugoslaviji

Klix.ba
Bivši bubnjar grupe Bijelo dugme, Milić Vukašinović na Twitter profilu obrušio se na bivšeg kolegu Željka Bebeka, ali i Gorana Bregovića.

Otvoreno je komentarisao neke od detalja iz prošlosti, poput odnosa među članovima Bijelog dugmeta, a naročito je komentarisao Bebeka i Bregovića.

Prvo je napisao da je kraj grupe Bijelo dugme nastupilo kada je Bebek napustio grupu.

"Kraj grupe Bijelo dugme se desio kad je Bebek napustio grupu, a ono sve kasnije sa Tifom i Alenom je Brega i pjevači, Bregovićevi projekti ali ne i grupa Bijelo dugme", istakao je.

Potom je na pitanje zbog čega je Bebek napustio grupu kazao: "Zinula mu gu***a za više para, jer je trošio enormno i uslovio je Bregu da mu daje i od njegovih autorskih honorara jer Brega svašta ima, a on nema ništa i da je on Bijelo dugme, a onda kad je ostao sam nije imao šta da jede dvije godine, dok se grupa Bijelo dugme vinula u još više", poručio je.

Za Bregu je kazao da se s njim razišao iz privatnih razloga. Otkrio je da je nakon tri koncerta Dugmeta 2005. u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu, sa sva tri pjevača je trebala da se radi turneja po bivšoj Jugoslaviji, ali i svijetu.

Kazao je da je Bregović, da bi smanjio troškove sve to prekinuo i krenuo, kako je naglasio sa svojim "vašarksim tezgama".