Proljeće puno koncerata
17

Mile Kekin prvi put u Sarajevu u solo izdanju, Kultur Shock u martu na regionalnoj turneji

Klix.ba
Iako je u toku bh. turneja megapopularne hip-hop zvijezde Vojka Vrućine, u Sarajevo Disku užurbano rade na narednim projektima. Nakon koncerta Vojka V u Tuzli 8. februara i reprize rasprodanog koncerta u Mostaru 9. februara slijedi nekoliko koncerata koji će zasigurno obradovati ljubitelje dobre muzike.

Sarajkama i Sarajlijama će se 15. marta prvi put predstaviti Mile Kekin, inače pjevač i frontmen grupe Hladno Pivo, u solo izdanju. Mile u Sarajevo dolazi promovirati izvrsni solo album "Kuća bez krova" koji je objavljen u oktobru prošle godine za kojeg kaže da je "zamišljen kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na njega".

"Jako se veselim koncertu u Slogi, jer će to biti moj prvi koncert u Sarajevu u solo izdanju. Naravno da imam i malu tremu. Ipak iza mene ovog puta neće stajati Hladno pivo nego muzičari koji su me pratili zadnje tri godine i koji su zaslužni zato što album 'Kuća bez krova' zvuči drugačije od svega što sam do sad napravio. Cijeli album je malo intimnije atmosfere pa mi je baš drago što ću imati priliku predstaviti ga baš u klubu Sloga koji je savršenih dimenzija i koji ima i svoju publiku. Nadam se da će publika prihvatiti ovu moju malo mirniju i opušteniju varijantu i da su spremni za nešto potpuno drugačije", rekao je Mile Kekin.

Nakon Mileta, već 29.marta, u Sarajevo će doći i čuveni Partibrejkersi koji već tradicionalno svakog marta "zapale" Slogu Canetovim proročkim stihovima i Antonovim žestokim rifovima. Ovaj koncert dolazi sedmicu nakon najavljenog velikog beogradskog koncerta Partibrejkersa u Hali sportova tako da očekujemo da će se dio tog adrenalina preliti i u Sarajevo i da će to biti koncert za pamćenje.

U aprilu slijedi regionalna turneja grupe Kultur Shock predvođena Sarajlijom Srđanom Jevđevićem Đinom u sklopu koje će, sigurni su organizatori, rasprodati mostarski OKC Abrašević i klub Cinemas Sloga 18. odnosno 19.aprila ove godine.

Uskoro će biti objavljeni detalji vezani za prodaju ulaznica, a više informacija možete pronaći na Facebook stranici Sarajevo Diska.