"Samo moja"
4

Mile Kekin predstavio spot za univerzalnu ljubavnu pjesmu punu obećanja i strahova

Klix.ba
Mile Kekin objavio je videospot za pjesmu "Samo moja", četvrti singl s albuma "Kuća bez krova" koji je javnosti predstavio u oktobru prošle godine.

"Pjesma 'Samo moja' se lijepo slaže s paranoja, a nastala je na dječjem igralištu punom prezabrinutih roditelja i neoprezne djece da bi vremenom prerasla u univerzalnu ljubavnu pjesmu punu obećanja i strahova. Na pjesmi 'Samo moja', osim moga stalnog benda, svira i Yogi Lonich, gitarist bjelosvjetskog kalibra, koji je shvatio kakav sound želim čim sam mu objasnio da taj glavni guy u pjesmi nije smo 'crazy in love', nego je i 'sick in the head'", predstavio je Mile Kekin pjesmu "Samo moja".

Autor i muzike i teksta je Mile Kekin, a aranžman potpisuju Danko Krznarić, Andrija Lazo, Matko Gaće, Neven Jurić i Marko Bregant. Režiju spota potpisuje Marin Nekić.

"Novi spot za pjesmu 'Samo moja' pogledaj i uljepšaj si dan. Napominjem da ima golotinje, nasilja i građana treće dobi. Čisto da ne kažete da vam nisam rek'o. Uživajte i hvala reditelju Marinu Nekiću na ovom neobičnom uratku", napisao je Kekin na Facebooku.

Pjesma "Samo moja" nominovana je za Porin 2019. godine u kategorijama Album godine i Najbolji album rock muzike.