Muzika
0

Mikrofoni slavnih rockera na dobrotvornoj aukciji

Klix.ba
Rockeri poput Queens Of The Stone Age, System Of A Down i Ozzy Osbournea su samo neki od muzičara koji su svoje mikrofone donirali za dobrotvornu online aukciju.

Dobrotvorna online aukcija koja je dio maja 2003. godine, oficijelnog mjeseca za bolji sluh i govor, treba prikupiti preko 10 hiljada dolara za Hearing Aid Music Foundation. U saradnji sa kompanijom Shure Incorporated – vodećim proizvođačem mikrofona i audio elektronike – druga po redu online aukcija se održava od 12. do 22. maja. Svoje mikrofone su, između ostalih, donirale grupe The Strokes, Oasis, Queens Of The Stone Age, System Of A Down i Ozzy Osbourne.

Vodeću ponudu na mikrofon dosad ima Ian Anderson, frontman Jethro Tulla, sa 360 ponuđenih dolara na mikrofon sa potpisom. Što se tiče drugih mikrofona, mikrofon Strokesa, kojeg je potpisao bubnjar Fab Moretti, procijenjen je na 60 dolara, dok je Oasisov procijenjen na $71. Mikrofon QOTSA ima $52, Korn $102,5, mikrofon od Dixie Chicks je vrijedan $150, a onaj od Kelly Osbourne $91.