Dugogodišnja borba
10

Metallica odgodila turneju jer James Hetfield mora na odvikavanje od alkohola

M. A.
Metallica je odgodila predstojeću turneju po Australiji i Novom Zelandu, jer pjevač i suosnivač ovog sastava James Hetfield ponovo mora na odvikavanje od alkohola, piše Sky News.

Ovaj američki heavy metal bend trebao je odsvirati koncerte u Perthu, Melbourneu, Sydneyu, Brisbaneu i Aucklandu sljedećeg mjeseca u sklopu njihove turneje Worldwired.

Članovi Metallice Lars Ulrich, Kirk Hammett i Robert Trujillo potvrdili su informaciju o otkazivanju turneje na Twitteru, a poznato je i to da se Hetfield već ranije nekoliko puta liječio od ovisnosti o alkoholu, ali bezuspješno.

"Kao što većina vas vjerovatno zna, naš brat James bori se s ovisnošću dugi niz godina. Sada, nažalost, morao ponovo da uđe u program liječenja kako bi se oporavio. Mi svakako namjeravamo krenuti prema vašem dijelu svijeta čim nam zdravlje i raspored to dopuste", stoji na Twitteru.

Još jednom naglašavaju kako su shrvani zato što su neugodno iznenadili mnoge koji su imali namjeru posjetiti turneju, posebno njihove najodanije fanove koji često putuju na velike udaljenosti kako bi prisustvovali njihovim koncertima.

"Cijenimo vaše razumijevanje i podršku za Jamesa i, kao i uvijek, zahvaljujemo vam što ste dio porodice Metallica", dodali su članovi grupe.