Muzika
0

Metallica ima 600 novih pjesama, ali još nisu spremni za novi album

Klix.ba
Metallica
Metallica
Članovi grupe Metallica izjavili su da imaju ideje za oko 600 novih pjesama od kojih bi se nekoliko trebalonaćina njihovom novom albumu.

Grupa ističe kako je većina materijala proizvod jam sessiona tokom putovanja. Posljednji album "Death Magnetic" grupa je objavila 2008. godine.

"Razumijem da su ljudi nestrpljivi da čuju nove pejsme, i mi smo jako nestrpljivi, ail ne možemo ništa na silu. Ništa se u životu ne radi na brzinu, kada budemo bili spremni, doći će vrijeme i za album i za koncerte na kojima ćemo svirati novi album", rekao je bunjar Lars Ulrih.

U međuvremenu obožavaoci ovog benda mogu da se zadovolje i trejlerom za njihov film "Metallica - Through The Never", koji je nedavno pušten na internet. Film je svojevrsni hibrid koncertnog snimka i igranog filma u kome glumac Dejn De Han za vrijeme koncerta kao član ekipe dobija hitan zadatak koji bi mogao da promijeni tok nečijeg života.

Film "Metallica - Through The Never" imat će svoju premijeru u IMAX bioskopima u Americi 27. septembra, nakon čega će početi i njegova regularna bioskopska distribucija.