Pokušaj vraćanja u Hrvatsku
0

Mesić ponudio hrvatski pasoš Branimiru Štuliću

Sarajevo-x.com
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić pozvao je legendarnog Branimira Johnnyja Štulića da dođe u Hrvatsku, te mu ponudio hrvatski pasoš, objavio je Jutarnji list.

"Znam nešto o njemu i znam nešto o njegovoj muzici, doduše više znaju moje kćerke, ali nisam znao da nema nikakav, pa ni hrvatski pasoš. On na to ima pravo , samo neka podnese zahtjev. Također, ima pravo i nastupati kod nas, zašto ne" rekao je Mesić u razgovoru za radio Split.

Ovo je još jedan od pokušaja da Hrvati vrate jednog od svojih najboljih rockera, koji već godinama živi i radi u Holandiji.

Prije dvije sedmice Johnnhyju je državljanstvo i pasoš ponudio i srpski ministar policije Ivica Dačić, no legendarni muzičar je to 'privremeno' odbio.

Kako piše Jutarnji list, Mesićeva ponuda je prva službena reakcija vlasti na (ne)povratak Branimira Štulića, koji bi ukoliko dobije hrvatsko državljanstvo i pasoš mogao dobiti barem polovinu iznosa od milionskog duga koji prema njemu ima izdavačka kuća Croatia Records.

(Ne)povratak frontmena legendarne grupe 'Azra' je već mjesecima jedna od glavnih priča hrvatskih medija.

On već 25 godina živi u 'izgnanstvu' u Holandiji, a posljednjih deset godina nema ni državljanstvo, niti pasoš, pa samim tim ni zdravstveno osiguranje.

Trenutno on igra mali nogomet u Holandiji i piše knjige, te prevodi starogrčke klasike, a kako je nedavno izjavio, kad mu je ponuđen srbijanski pasoš, ukoliko njegove knjige postignu uspjeh i ako mu bude potrebna baza za rad u sljedećih 20 godina, uzet će pasoš isključivo u praktične svrhe.