Čitatelji našeg portala predviđaju
0

Merlin "na nečuveno" među prvih pet na Evroviziji

Sarajevo-x.com
Dino Merlin: Građani vjeruju u njega
Dino Merlin: Građani vjeruju u njega
Da među čitateljima našeg portala vlada bjanko optimizam u vezi plasmana Dine Dervišhalidovića, alias Dine Merlina, na takmičenju za pjesmu Evrovizije naredne godine, govore rezultati ankete koju je naš portal proveo od kada je BHRT svečano obznanio ko će predstavljati BiH pa do danas.

3.684 ili 35 posto posjetitelja portala Sarajevo-x.com smatra da će se Dervišhalidović plasirati među prvih pet, a narednih 1.879 ili 18 posto smatraju kako će genijalni Dino osvojiti prvo mjesto i donijeti ovaj skupi cirkus u naš mali grad.

Dvadeset i dva posto naših čitatelja ili njih 2.299 mišljenja je kako će Merlin biti zlatna sredina, te da će se plasirati od petog do 15. mjesta.

775 čitatelja, prema rezultatima ankete smatra da će Merlin biti na samom dnu evrovizijske ljestvice. U procentima, pesimista je 22 posto.

Ko je Dino Merlin pitalo se 900 ili devet posto čitatelja, a njih šest posto, odnosno 631 zapitalo se šta je to, da izvinite, Eurosong.

U kašikama ništa nije moglo vidjeti tri posto ili 261 čitatelj, što je i razumljivo jer se još ne zna sa kakvim će nas hitom iznenaditi sarajevski kantautor. Tek se zna da će Dino ponuditi dvije pjesme na izbor gledateljima BHRT-a.

Na evrovizijskom nastupu 1999. Dervišhalidović se sa pjesmom "Putnici", u raji poznatoj i kao "Nu som - vuzet" (Nous sommes, Vous etes) plasirao na solidno sedmo mjesto.