Koncert podrške prijatelju
0

Merlin, Bombaj štampa, Plavci i Štuke zajedno u Zetri

Sarajevo-x.com
Velikani sarajevske muzičke scene, Dino Merlin, Bombaj štampa, Plavi orkestar i Letu štuke okupit će 6. februara u sarajevskoj dvorani Zetra na jedinstvenom muzičkom događaju kakav nije zapamćen u posljednjih deset godina.

Vodeća imena sarajevske pop rock scene održat će zajednički koncert "Zajedno za život" u znak podrške prijatelju Edi Mulahaliloviću, pjevaču, kompozitoru i producentu koji boluje od teškog oblika raka.

Grupe će nastupiti besplatno i uz vlastito sudjelovanje u produkciji koncerta.

"Zetra će 6. februara biti mjesto jedinstvenog okupljanja vrhunskih muzičara. Publici će biti predstavljen program prepun kvalitetnih kompozicija, pozitivne energije i dobra zabava sigurno neće izostati", kazala je Ismeta Dervoz, glasnogovornica koncerta i dodala: "Sa četiri vrhunske sarajevske grupe zajedno na sceni, bit će to koncert za pamćenje. Uz pjesme ovih grupa su odrastale i odrastaju generacije, oni su trenutno mjerila vrijednosti za muzičku scenu u BiH i šire. Sigurni smo da će publika koncert pamtiti kao vrhunski muzički događaj i kao još jednu potvrdu snažne angažiranosti muzičara u situacijama u kojima njihova muzika i umjetnost mogu pokrenuti akcije za dobrobit pojedinaca ili šire društvene zajednice."

Ulaznice za ovaj koncert moći će se od 15. januara po cijeni od 15 KM kupiti kod uličnih prodavača.