Muzika
490

Mensur Salkić predstavlja BiH na Turkoviziji, snimio spot sa Hanom Hadžiavdagić

Klix.ba
Internacionalno muzičko takmičenje pod nazivom Turkovizyon ove godine će 19. i 21. novembra biti održano u Republici Tataristan u gradu Kazanu, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Mensur Salkić sa pjesmom "Šutim".

Autor teksta i muzike za ovu numeru je Eldin Huseinbegović, a za aranžman se pobrinuo Nihad Krečo.

Ekipa Hayat produkcije je odlučila za ovu pjesmu snimiti spot koji će biti razglednica posvećena ljepotama grada Sarajeva i naše zemlje.

"Spot je lijepo ukomponovan s predivnom pjesmom, za koju možemo reći da će ostati dio naše muzičke baštine. U spotu se pojavljuje atraktivna voditeljica Hayat TV-a Hana Hadžiavdagić-Tabaković koja je svojim izgledom, energijom i šarmom dala dodatnu dozu svježine. Ovim spotom pokazat ćemo ostatku svijeta barem mali dio bogatstava naše Bosne i Hercegovine", poručuju iz Hayat produkcije.

Za Mensura Salkića učešće na ovom takmičenju je velika prekretnica u njegovom životu.

Turkovizija je projekt sličan Eurosongu, s mnogo pjesama, zabave i kostima. Ambicije su da preraste Eurosong, a veliki su izgledi da je već blizu ostvarenja cilja, ističu iz Hayat produkcije podsjećajući da je BiH i prošle godine učestvovala na ovom takmičenju i osvojila zavidno šest mjesto prema ocjeni žirija.

Predstavnici Bosne i Hercegovine prošle godine bili su Emir&FrozenCamels i Mirza Šoljanin s pjesmom "Ters Bosanka".

Događaj koji prati više od 500 miliona gledalaca u našoj zemlji će prenositi Hayat TV.