Muzika
0

Menadžer Stonesa obišao lokaciju u Zalužanima

Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Glavni organizator koncerata "Rolling Stonesa" za Balkan Volfgang Klinger jučer je s predstavnicima Vlade RS obišao lokaciju u Zalužanima, gdje bi se navodno mogao održati banjalučki koncert rock veterana, nezvanično saznaju "Nezavisne novine" od izvora bliskog Vladi RS.

Klinger, menadžer austrijske agencije "Rock & More", jučer se sastao sa Miloradom Dodikom i Antonom Kasipovićem, predsjednikom i potpredsjednikom Vlade RS, te Sinišom Tomićem, direktorom banjalučke agencije "Front Stage", ali niko od njih poslije sastanka nije htio precizirati o čemu se konkretno govorilo.

"Koncert 'Stonesa' u Banjaluci bi se trebao održati između budvanskog i beogradskog, odnosno između 9. i 14. jula, ali javlja se problem tehničke prirode pošto opremu iz kamiona treba istovariti i postaviti u jednom danu", kaže izvor "Nezavisnih".

Međutim, zvanične potvrde jučer nisu davali ni Klinger, ni predstavnici Vlade RS. Neodređene rečenice javnosti je uputio samo austrijski menadžer.

"Prvi put smo se sastali i pričali o budućim projektima i to je sve što ću vam otkriti. Ovakvih sastanaka u narednih nekoliko dana neće biti", rekao je Klinger ne želeći precizirati o čemu je na sastanku bilo riječi. Kratko je prokomentarisao da je to bio "uopšteni razgovor o saradnji".

Na pitanje da li je tema razgovora bila mogućnost gostovanja "Rolling Stonesa" u Banjaluci preko agencije u kojoj radi, Klinger je odgovorio da je bilo razgovora o tome, "ali je takođe bilo riječi i o Madoni, Džon Bon Džouviju i drugim izvođačima".

Sve druge informacije za novinare bile su nedostupne jer je menadžer iz Austrije tako želio. Inicijator eventualnog koncerta u Banjaluci Siniša Tomić izjavio je da nije ovlašten davati izjave, dok iz Vladinog biroa za odnose s javnošću nismo dobili nikakav odgovor "jer je Klinger tražio da se medijima ne iznose detalji sa sastanka", navode "Nezavisne novine".

"Rolling Stonesi" ove godine nastavljaju svoj evropski dio turneje "A Bigger Bang", koju su prošle godine morali otkazati zbog povrede glave gitariste benda Kita Ričardsa. Turneja počinje 5. juna u Belgiji, a završava 21. avgusta u Londonu, a na koncertnoj mapi nalaze se i budvanska plaža Jaz 9. jula, te Beograd, gdje će rock veterani nastupiti 14. jula na "Hipodromu".